Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Στο «μικροσκόπιο» τα λύματα που κατέληξαν στη Λίμνη Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Στο «μικροσκόπιο» τα λύματα που κατέληξαν στη Λίμνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Στο «μικροσκόπιο» τα λύματα που κατέληξαν στη Λίμνη

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Στο «μικροσκόπιο» τα λύματα που κατέληξαν στη Λίμνη
Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών της ΔΕΥΑΙ, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η υπόθεση με τα λύματα που πριν λίγες ημέρες «έπεσαν» στη Λίμνη Παμβώτιδα, στην περιοχή της Σκάλας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε παρουσιάσει το Ioannina TV, τα λύματα, έπεφταν για αρκετή ώρα στη λίμνη και η δυσοσμία ήταν αισθητή σε όλους όσοι περνούσαν από το σημείο. Χθες, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, μιλώντας εκ νέου στο Ioannina TV, έκανε γνωστό πως η Επιχείρηση διερευνά το συμβάν και με ειδικά μηχανήματα, στοχεύει στο να εντοπίσει από πού προήλθαν τα λύματα που έπεφταν στη λίμνη.
Ο κ. Χρυσοστόμου έχει ζητήσει από συνεργείο της ΔΕΥΑΙ, να κάνει τους ανάλογους ελέγχους ώστε να εντοπίσουν από τρέχανε τα λύματα και έπεφταν με αυξημένη ροή και για μεγάλη χρονική διάρκεια στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκεται και το αντλιοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.
«Κάνουμε την έρευνά μας και με ειδικό μηχάνημα θα εντοπίσουμε εάν ήταν λύματα ή εάν ήταν νερά βρόχινα από τις πολλές βροχές των προηγούμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, τα όποια στοιχεία προκύψουν θα ανακοινωθούν στη δημοσιότητα», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοστόμου.
Οι συνδέσεις στο Δήμο Ζίτσας
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, αναφέρθηκε χθες και στο θέμα του Δήμου Ζίτσας και των συνδέσεων.
Ο κ. Χρυσοστόμου δεν θέλησε να σχολιάσει την όποια απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι από πλευράς του Δήμου μπορούν να χαριστούν τα όποια χρήματα πρέπει να αποδώσουν οι δημότες.
Αυτό όμως, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να ισχύσει για τα χρήματα που πρέπει να αποδοθούν στη ΔΕΥΑΙ, σύμφωνα με την σύμβαση του παρελθόντος όταν δηλαδή ήταν ο δήμος Πασσαρώνα.
Ο κ. Χρυσοστόμου, είπε ότι το έργο που έχει γίνει στην περιοχή της Ελεούσας είναι σημαντικό και απαραίτητο και ολοκληρώθηκε πριν από 1 χρόνο, έργο για το οποίο ο δήμος, πάντα σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, οφείλει να αποδίδει συγκεκριμένα ποσά στη ΔΕΥΑΙ.
«Την Παρασκευή, έχουμε διοικητικό συμβούλιο και εκεί θα ενημερώσω όλους για τα τεκταινόμενα στο δήμο Ζίτσας. Εμείς ζητούμε συγκεκριμένα στοιχεία και θέλουμε οι κάτοικοι της Ελεούσας να υποβάλλουν τους σχετικούς φακέλους στην Επιχείρηση προκειμένου να καταβάλλουν τα τέλη της αποχέτευσης» κατέληξε ο κ. Χρυσοστόμου
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Στο «μικροσκόπιο» τα λύματα που κατέληξαν στη Λίμνη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4013914095336075611
Σχόλια
item