Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν αίτημα για άμεση σύγκληση, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Την διερεύνηση της υπόθεσης πώλησης βλημάτων από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητα η Νέα Δημοκρατία.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν σήμερα προς την Πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπουλου αίτημα για άμεση σύγκληση προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. 

Επισημαίνουν ότι, μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή, «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. Υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις».

Καταγράφουν το ιστορικό των γεγονότων και υπογραμμίζουν ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκ. ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα - εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζοντας τη διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ». 


Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «ως εκ τούτου, καθίσταται αδήριτη ανάγκη να κληθούν άμεσα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής, οι αρμόδιοι Υπουργοί - Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος και αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας και Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς- καθώς και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα αυτά, αλλά και να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της διάθεσης του στρατιωτικού εξοπλισμού».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η επιτροπή Θεσμών μπορεί να συζητήσει υποθέσεις μετά από αίτημα που υποστηρίζεται από τα 2/5 των μελών της
Epirusblog Gr
5 of 5
Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Η Νέα Δημοκρατία στέλνει το θέμα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5413730751868794138
Σχόλια
item