Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή μπροστά στο «αγκάθι» της επέκτασης της ΔΕΥΑΠ και τις πολιτικές ευθύνες της… Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή μπροστά στο «αγκάθι» της επέκτασης της ΔΕΥΑΠ και τις πολιτικές ευθύνες της… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή μπροστά στο «αγκάθι» της επέκτασης της ΔΕΥΑΠ και τις πολιτικές ευθύνες της…

Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή μπροστά στο «αγκάθι» της επέκτασης της ΔΕΥΑΠ και τις πολιτικές ευθύνες της…
Σε 1,5 μήνα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η Κυβέρνηση μέσω του Πολυνομοσχεδίου που «πέρασε» στη Βουλή τον Αύγουστο, σε όσους Δήμους δεν έχουν επεκτείνει σε όλες τις δημοτικές κοινότητες το δίκτυο των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης.
Ένας από τους ελάχιστους Δήμους που δεν έχουν επεκτείνει τις υπηρεσίες τους είναι και ο Δήμος Πρέβεζας, καθώς η ΔΕΥΑΠ δεν έχει επεκταθεί χωρικά μέχρι το Ζάλογγο και το Λούρου.
Ειδικότερα, η σχετική νομοθεσία αναφέρει:
«Παράταση προθεσμίας επέκτασης χωρικής αρμοδιότητας Δ.Ε.Υ.Α.
Για την επέκταση της χωρικής αρμοδιότητας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, η οποία προβλέπεται στην παρ. 6 του άρθρου 109 του ν. 3852/2010, η προθεσμία για την οποία παρατάθηκε, από τη λήξη της, έως τις 30.6.2016, σύμφωνα με το άρθρο 45 του ν. 4315/2014 (Α΄ 269), χορηγείται νέα προθεσμία μέχρι τις 31.12.2017».
Η ενοποίηση αυτή ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτείται μία οικονομοτεχνική μελέτη, που αναλυτικά θα περιγράφει πως θα γίνει η ενοποίηση και το αν θα είναι βιώσιμη. 
Επιπλέον θα απαιτηθεί να βρει ο Δήμος Πρέβεζας, τρόπους χρηματοδότησης των ενεργειών επέκτασης είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως προσπαθεί ο Δήμος Χανίων.
Η δημοτική αρχή ωστόσο είναι προ των ευθυνών της σε αυτό το «σκόπελο» που πρέπει να ξεπεράσει, καθώς μην ξεχνάμε πως ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , είχε τονίσει πως είναι εναντίον της ενοποίησης αυτής.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr στις τάξεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνει η επέκταση και ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η χωρική επέκταση ήταν μία διαδικασία που είχε γίνει γνωστή στους Δημάρχους από το 2010, έχουν περάσει δηλαδή 7-8 χρόνια και υπήρξε στασιμότητα ή άρνηση να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Εκτός κι αν δοθεί κι άλλη παράταση…
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η δημοτική αρχή μπροστά στο «αγκάθι» της επέκτασης της ΔΕΥΑΠ και τις πολιτικές ευθύνες της…
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 5335684644828584641
Σχόλια
item