Γιάννενα: ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο σχολικό συγκρότημα Γιάννενα: ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο σχολικό συγκρότημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο σχολικό συγκρότημαΓιάννενα: ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο σχολικό συγκρότημα
Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς η βελτίωση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στο σχολικό κτηριακό συγκρότημα του Πολυκλαδικού.
Το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί σήμερα πέντε διαφορετικές σχολικές μονάδες όπως το 8ο ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ, το Δημόσιο ΙΕΚ, τις Σχολές ΣΕΚ, αλλά και εργαστήρια άλλων ΕΠΑΛ, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε φάση εγκατάλειψης και η ευθύνη για τις απαραίτητες βελτιώσεις ανήκει στο δήμο Ιωαννιτών.
Τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες σημειακές παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα που περισσότερο όμως έδωσαν λύση σε επιμέρους ζητήματα και όχι συνολικά. Μία από τις παρεμβάσεις αφορούσε τους τελευταίους μήνες στο κλειστό γυμναστήριο, όπου η εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση της στέγης και απομένει η αντικατάσταση του δαπέδου.
Η εικόνα εγκατάλειψης όμως του σχολικού συγκροτήματος έχει κινητοποιήσει τη μαθητική κοινότητα του 8ου ΓΕΛ που από τη Δευτέρα έχει προχωρήσει σε κατάληψη, διεκδικώντας την επίλυση των σοβαρών κτηριακών προβλημάτων.
Το γεγονός ότι το μόνο αίτημα των μαθητών είναι τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα του χώρου καταδεικνύει εν πολλοίς τη σοβαρή αδυναμία και τις πραγματικές ελλείψεις του χώρου.
Έτσι, χθες το πρωί με την κατάληψη να βρίσκεται σε εξέλιξη, στο χώρο του 8ου ΓΕΛ βρέθηκαν εκτός από τη διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέφανος Μιχάλης, που μίλησαν για τα σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις, καλώντας την αρμόδια δημοτική αρχή, να ανταποκριθεί στην τεράστια ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και εγκαταστάσεων.
Ο κ. Μιχάλης, αλλά και ο διευθυντής του 8ου ΓΕΛ Νίκος Βράνος επισήμαναν ότι ανεξάρτητα από το ότι η κατάληψη δεν είναι η ενδεδειγμένη μορφή κινητοποιήσεων, οι μαθητές έχουν απόλυτο δίκιο να διεκδικούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωάννης Μπαλωμένος, που τόνισε, ότι το τρίπτυχο που είναι οι μαθητές, η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς, αντιμετωπίζουν με κοινό τρόπο τα προβλήματα του σχολείου.
Η κατάληψη συνεχίστηκε και χθες, όμως όλα έδειχναν, ότι με τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών και αφού τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου αναδείχθηκαν, η κατάληψη εκτός απροόπτου θα λήξει και από σήμερα, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ - Αναγκαία η βελτίωση των υποδομών στο σχολικό συγκρότημα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7379274151222615693
Σχόλια
item