Γερμανία: Στο τραπέζι ξανά σενάριο μεγάλου συνασπισμού Γερμανία: Στο τραπέζι ξανά σενάριο μεγάλου συνασπισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Στο τραπέζι ξανά σενάριο μεγάλου συνασπισμού

Γερμανία: Στο τραπέζι ξανά σενάριο μεγάλου συνασπισμού

«Θα είναι μεγάλο λάθος να ζητήσουμε ξανά από τους πολίτες να πάνε στις κάλπες», είναι η θέση που εκφράζει η Άνγκελα Μέρκελ, στους συνομιλητές της. Η πορεία των διαπραγματεύσεων φέρνουν ξανά στο τραπέζι το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).  

Το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών της Αγκελα Μέρκελ συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής στα κεντρικά του κόμματος στο Βερολίνο για την αποτίμηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων. 
 
Στο επίκεντρο των συνομιλιών, υπό την προεδρία της καγκελαρίου, θα βρεθεί η κοινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ΧριστιανοδημοκρατώνΧριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών την ερχόμενη Πέμπτη μετά από πρόκληση του ομοσπονδιακού προέδρουΦρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.  
 Σταϊνμάιερ και Μέρκελ απορρίπτουν νέες εκλογές και προωθούν, είτε τη συνέχιση του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού ή ακόμα και μια κυβέρνηση μειοψηφίας.
 
 Από την πλευρά της η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, μετά το αρχικό κατηγορηματικό «όχι» στον μεγάλο συνασπισμό, προτίθεται, τουλάχιστον, να συμμετάσχει στον διάλογο.
 
Epirusblog Gr
5 of 5
Γερμανία: Στο τραπέζι ξανά σενάριο μεγάλου συνασπισμού
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8923106889625917307
Σχόλια
item