Γιάννενα: Δεν πάει άλλο με την ανασφάλεια στις επαρχίες Πωγωνίου και Κόνιτσας Γιάννενα: Δεν πάει άλλο με την ανασφάλεια στις επαρχίες Πωγωνίου και Κόνιτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δεν πάει άλλο με την ανασφάλεια στις επαρχίες Πωγωνίου και Κόνιτσας

Γιάννενα: Δεν πάει άλλο με την ανασφάλεια στις επαρχίες Πωγωνίου και Κόνιτσας

Οι Υπουργοί Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Τόσκας, πριν λίγες μόλις ημέρες «πανηγύριζαν» για την έναρξη λειτουργίας ενός νέου αστυνομικού τμήματος στην Άνω Καλεντίνη της Άρτας, με «μηδέν» εγκληματικότητα, όπως δημόσια παραδέχτηκαν. 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, σιώπησε στην επισήμανση του Περιφερειάρχη για την ανασφάλεια που επικρατεί στην παραμεθόριο περιοχή…  


Και  χθες μια επιστολή του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στα ακριτικά μας χωριά.   


Έμμεσα, μέσω αυτής,  επιβεβαιώνονται και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες βάσει των οποίων λειτουργεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκρίνοντας την ίδρυση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών σε περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα,  την ώρα που απογυμνώνει άλλες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εισαγόμενης εγκληματικότητας.  

Ο κ. Ανδρέας παρεμβαίνει στο θέμα της ανασφάλειας, μετά από επιστολή του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστάνιανης Πωγωνίου,  στην οποία εξιστορεί τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τονίζοντας ότι οι επαρχίες Κόνιτσας και Πωγωνίου έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση. 


Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων  αναφέρει:
«Παρά το γεγονός, ότι κατά καιρούς, έχομε λάβει καθησυχαστικάς υποσχέσεις, εν τούτοις ουδέν έχει- εν τοις πράγμασιν- εφαρμοσθεί. Διότι τα αστυνομικά τμήματα έχουν αποδυναμωθεί παρομοίως δε συμβαίνει και με τα τμήματα συνοριακής φύλαξης. 


Ατυχώς, πολύ συχνά, ιδίως επ΄ εσχάτων, οι άλλως καλοί και δραστήριοι άνδρες των απασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα, μακράν της περιοχής μας, η οποία, ούτω πως, μένει αθωράκιστος έναντι των ποικίλων αδίστακτων κακοποιών». 

Δραματικό S.O.S.
Συνεχίζοντας ο ακρίτας Μητροπολίτης απευθύνει «δραματικό S.O.S.» για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο επαρχίες. «Απαιτώ από την Πολιτεία- τονίζει- να επιδείξει επί τέλους το ενδιαφέρον της δια την επαρχίαν Πωγωνίου ιδίως, αλλά και της Κονίτσης. 


Διότι, άλλως, ο ακριτικός πληθυσμός “θα πάρει τα μάτια του” και θα φύγει! Οπότε ο τόπος αυτός, με τας πολλάς εθνικές περγαμηνάς, θα ερημώσει, ό μη γένοιτο. Και βεβαίως την ευθύνην θα φέρει ακεραίαν η Πολιτεία, εάν συνεχίσει να αδιαφορεί δια το φλέγον αυτό ζήτημα». 

Καταλήγοντας ο κ. Ανδρέας, θέτει προ των ευθυνών του, τον κ. Τόσκα:
«Κύριε Υπουργέ, Σας το λέω ευθέως και άνευ περιστροφών. Το πράγμα δεν πάει άλλο. 


Πράξατε, ό, τι δει δια την σωστήν και αποτελεσματικήν αστυνόμευσιν της περιοχής μας. Ευελπιστών δε ότι το δικαιότατον τούτο αίτημά μου θα γίνει ευμενώς δεκτόν παρ΄ υμών και ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω».

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν πάει άλλο με την ανασφάλεια στις επαρχίες Πωγωνίου και Κόνιτσας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1219892981574809825
Σχόλια
item