Πρέβεζα: Σε φάση «παρακμής» οι Ναυτικές Σχολές Πρέβεζας Πρέβεζα: Σε φάση «παρακμής» οι Ναυτικές Σχολές Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Σε φάση «παρακμής» οι Ναυτικές Σχολές Πρέβεζας

Πρέβεζα: Σε φάση «παρακμής» οι Ναυτικές Σχολές Πρέβεζας

Την ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με το ΤΕΙ Πρέβεζας, ένας άλλος εκπαιδευτικός χώρος που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη μας, βρίσκεται σε φάση «παρακμής» .

Η σχολή αυτή, όταν βρίσκονταν στην ακμή της ήταν περιζήτητη και οι Εμποροπλοίαρχοι που αποφοιτούσαν από εκεί έβρισκαν αμέσως δουλειά σε εμπορικά πλοία.


Τα πτυχία τους είχαν ιδιαίτερη αξία καθώς το επίπεδο σπουδών ήταν πολύ υψηλό.
Τα τελευταία χρόνια εισάγονταν κάθε χρόνο περίπου 250 άτομα, ενώ φέτος εισήχθησαν μόνο 70.


Τα κτίρια είναι παλιά και απεριποίητα, όπως και οι κοιτώνες. Μέχρι πέρυσι διευθύντρια της σχολής ήταν μια καθηγήτρια Αγγλικών.


Για φέτος ένας αξιόλογος απόφοιτος της σχολής, με εμπειρία στα καράβια, ανέλαβε διευθυντής.


Για πρώτη φορά στα χρονικά ένας Πρεβεζάνος ανέλαβε τα ηνία της σχολής αυτής καθώς ο Παντελής Κίκερης είναι συμπατριώτης μας.


Πολύ πρόσφατα τα δεδομένα άλλαξαν καθώς μειώθηκαν οι μισθοί στα 850 ευρώ και τόσο ο ίδιος, όσο και ένας ακόμη αξιόλογος καθηγητής από τη Βόνιτσα υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. 


Την ίδια στιγμή τα προβλήματα της σχολής παρέμειναν άλυτα και οι επισκέψεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κυρίου Κουρουμπλή καθώς και επιτελείου του Υπουργείου του, ήταν για την ώρα επισκέψεις επικοινωνιακού τύπου.

Οι ιστορικές Ναυτικές Σχολές της Πρέβεζας που πολλά προσέφεραν στην τοπική οικονομία πολύ πριν ιδρυθεί το ΤΕΙ, μαραζώνουν κάτω από την αδιαφορία των φορέων, των παραγόντων της πόλης και των κυβερνητικών στελεχών.


Αντισταθείτε στη μιζέρια τους.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ

prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σε φάση «παρακμής» οι Ναυτικές Σχολές Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4130295811156482083
Σχόλια
item