Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε τους πολίτες - Τσίπρας: Το μέρισμα δεν είναι ψίχουλα Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε τους πολίτες - Τσίπρας: Το μέρισμα δεν είναι ψίχουλα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε τους πολίτες - Τσίπρας: Το μέρισμα δεν είναι ψίχουλα

Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε τους πολίτες - Τσίπρας: Το μέρισμα δεν είναι ψίχουλα

«Η περιφερειάρχης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προφανώς κατά του εαυτού της» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μια τσέπη, για να δώσει ελάχιστα στην άλλη» - Τσίπρας για Μάνδρα: «Εγκληματικές πολιτικές επιλογές δεκαετιών» - «Δώσαμε δύο δισ. ευρώ μέρισμα σε δύο χρόνια».

Σε σκληρή αντιπαράθεση για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, σύγκρουση υπήρξε και για τη φορολογική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φτωχοποίησε τους πολίτες και πανηγυρίζει για το πλεόνασμα και τον πρωθυπουργό να απαντά ότι δύο δισ. ευρώ μέρισμα μέσα σε δύο χρόνια δεν είναι ψίχουλα ή φιλοδώρημα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αφού φτωχοποιήσατε τους πολίτες, πανηγυρίζετε για το πλεόνασμα

«Η συζήτηση πραγματοποιείται σε οδυνηρή συγκυρία. Η τραγωδία της Δυτικής Αττικής σκεπάζει τα πάντα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς θυμάτων και τησυμπαράστασή μου στους κάτοικους της Μάνδρας που εξακολουθούν να δοκιμάζονται. 


Εκφράζω τα συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΜΑΚ και τα συγχαρητήριά μου στους εκατοντάδες εθελοντές που έσπευσαν να συνδράμουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

«Επί δεκαετίες έγιναν καταστροφές, Αυθαιρεσίες, μπαζώματα και έλλειψη περιβαλλοντικής και πολεοδομικού σχεδιασμού, με θάρρος  λέω την άποψή μου» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην τραγωδία με τους 20 νεκρούς και τους δύο αγνοούμενους στη Δυτική Αττική.

«Όμως εμείς δεν θα κάνουμε ότι εσείς όταν ήσασταν αντιπολίτευση» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσουμε κριτική για όσα δεν κάνατε τα τελευταία τρία χρόνια και εσείς και η κυρία Δούρου και κυρίως όσα δεν κάνατε τις τελευταίες ημέρες. Γιατί τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών δεν ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος της ευρωπαϊκής οδηγίας;».

«Γιατί η περιφέρεια δεν δρομολόγησε έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση; Λέει αλήθεια η Δούρου ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει τη διευθέτηση του ρέματος Αγίας Ελένης λόγω ολιγωρίας των υπηρεσιών; 


Καταθέτω την μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών όπου αναφέρεται ότι η απόφαση αποτελεί και έγκριση επέμβασης σε περιοχές δασικές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε θέτοντας ερωτήματα: «Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών στο όρος Πατέρα μετά τις πυρκαγιές 2015-16; 

Πρόκειται για στοιχειώδεις ενέργειες. Τι ακριβώς έκανε η Πολιτική Προστασία; Γιατί φτάσαμε να θρηνούμε 20 νεκρούς για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί; Γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι; Πολλά από τα θύματα ήταν ανυποψίαστα. Τα ερωτήματα θέλουν απάντηση και θα τα επαναφέρουμε όσο εσείς ρίχνετε τις ευθύνες αλλού».

«Πραγματικότητα είναι και η κλιματική αλλαγή που θα βιώνουμε τις επιπτώσεις της τα επόμενα χρόνια και απαιτείται συστηματικός σχεδιασμός» πρόσθεσε.

«20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και καμία παραίτηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, προφανώς κατά του εαυτού της και θα παραιτηθεί αν καταλογιστούν ευθύνες. 


Ας την ενημερώσουν πως όταν  η Δικαιοσύνη εντοπίζει ευθύνες αυτές είναι ποινικές» τόνισε και συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θυμίζω τις δηλώσεις της που έλεγε ότι θα πάει στο σπίτι της αν δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα».

«Το 2017 έλεγε ο Σπίρτζης ότι θα δώσει έμφαση στα αντιπλημμυρικά και όχι στις πλατείες για να μην χάνονται ζωές και κόποι μια ζωής. Δεν είστε μόνο ανίκανοι αλλά και ανάλγητοι. 20 νεκρούς και ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία και ο υπουργός Υποδομών εξακολουθεί να βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας πέρασε μόνο για 10 λεπτά και έστρεψε αλλού το βλέμμα του. Ηταν απών και στις πυρκαγιές. Τις επιθεώρησε από αέρα και όταν έσβησαν. Απών από τους σεισμούς στην Κω. Από την αταστροφή στον Σαρωνικό. 


Δεν επισκέυφθηκε κάν τις πληγείσες περιοχές. Απών είναι και τώρα. Ένα γρήγορο πέρασμα από την περιοχή καο μετά έφυγε για Σουηδία. Στην Σουηδία υπήρχε χρόνος για φωτογραφίες και φιλόδοξες διακηρύξεις για αλλαγή του ευρωπαϊκού μοντέλου» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς φερθήκαμε με υπευθυνότητα» είπε και πρόσθεσε: «Συστήσαμε επιτροπή από ειδικούς και σε λίγες ημέρες θα δώσουμε στην δημοσιότητα το πόρισμά μας για το τι δεν έγινε σωστά και τι μπορεί να διορθωθεί. 


Προτείναμε άμεσα μέτρα ανακούφισης. Επικοινωνήσαμε με ευρωπαϊκούς μηχανισμούς όχι μόνο για στήριξη αλλά και για κινητοποίηση επιπρόσθετων πόρων από τον προϋπολογισμό 2018. Κινητοποιήσαμε τους ανθρώπους μας και τη νεολαία μας» ήταν η επόμενη φράση του.

«Βάλαμε πλάτη αλλά φοβάμαι ότι η τραγωδία στην Δυτική Αττική δεν είναι το μόνο σημάδι ότι η Ελλάδα είναι σήμερα ακυβέρνητη πολιτεία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Στα Εξάρχεια, μια δικηγόρος χτυπήθηκε με πυροσωλήνα και φωτοβολίδα».

«Θέσαμε το θέμα αυτό προ 10ημέρου και ο Τσίπρας έφερε στοιχεία, συγκρίνοντας το μισό 2017 με όλο το 2016, για να μας πει ότι όλα πάνε καλά. Το διαπιστώσαμε. Επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ρουβίκωνας μπαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο


 δεσμός, το νήμα που ενώνει συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ με Ρουβίκωνα και τραμπούκους δυστυχώς παραμένει ζωντανός. Οι πράξεις σας δεν ανατρέπουν αυτό το συμπέρασμα» συμπλήρωσε. 

«Την ίδια ώρα, στήνετε παρακράτος με χτυπήματα κατά θεσμικών προσώπων με στοχευμένες επιθέσεις. Ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για την προτροπή του να λιντσάρουν στη Χαλκιδική ένα πολίτη. 


Αυτά είναι τα ήθη που κομίσατε. Την Πέμπτη θα τα πούμε και για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου. Δεν θα είναι ευχάριστη η θέση του ούτε η δική σας που εξακολουθείτε να τον στηρίζετε. 

Φθάνουμε στο θέμα της σημερινής συζήτησης. Στο μέρισμα. Διαλύσατε την κοινωνία και φτωχοποιήσατε τους πολίτες και πανηγυρίζετε επειδή ξεπεράσατε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα. Δουλειά σας είναι να διεκδικείται μικρότερα πλεονάσματα και όχι να πανηγυρίζετε για την επίτευξη μεγαλύτερων από όσα σας έβαλαν» σημείωσε.

«Όσο για το μέρισμα, τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση πήρε πολλά από την μια τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη. Υπερφορολογείτε τους μεν και φτωχοποιείτε τους δε. Δεν κάνετε αναδιανομή του εισοδήματος. 


Αυτό δηλώνουν τα στοιχεία. Φέτος επιβάλλατε μέτρα 2,7 δισ ευρώ και επιστρέφετε 700 εκατ. ευρώ. Εννέα δισ. έχετε βάλει έως σήμερα και άλλα πέντε περίπου έως το 2022. Βάλατε 14,5 δισ. ευρώ μέτρα και παρουσιάζετε ως επιτυχία την επιστροφή 600 και 700 εκατ. ευρώ φέτος. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών».

«Ένας συνταξιούχος με 670 ευρώ σύνταξη επί των ημερών σας έχασε το ΕΚΑΣ, πληρώνει αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ. Έχασε συνολικά 190 ευρώ κάθε μήνα. Του δίνετε 250 ευρώ εφάπαξ. Μειώνετε το εισόδημα των πολιτών με αύξηση φόρων. 


Αυξήσατε το ΦΠΑ στα καύσιμα, στον καφέ, τα εισιτήρια, κόψατε ΕΚΑΣ, επίδομα θέρμανσης, συντάξεις χηρείας, αναπηρικά επιδόματα, δημιουργήσατε γενιά 300 ευρώ και οδηγείτε σε αδιέξοδο τους συμπολίτες μας. 

Συνεχίζετε να νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε. Ήρθατε στην εξουσία με ψέματα και επιχειρείτε με ψέματα να κρατηθείτε σε αυτή» επιτέθηκε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε, απαριθμώντας:

-          Από τα 1,4 δισ. ευρώ τα 720 εκατ. ευρώ είναι το μέρισμα, τα υπόλοιπα υποχρεωτική επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους και ενίσχυση της ΔΕΗ. Δεν κάνατε τίποτα για να εξυγιάνετε την εταιρεία. Αυτή είναι η αλήθεια

-          Λέτε ότι το υπερπλεόνασμα προέρχεται από την ανάπτυξη. Αυτό θα ίσχυε, αν είχατε πετύχει ρυθμούς μεγαλύτερους από τους προβλεπόμενους . Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην χώρα μας αναθεωρούνται προς τα κάτω. Πέσατε έξω και υπερφορολογείτε.

-          Μειώθηκε η ανάπτυξη. Όμως, τα έσοδα από μισθωτούς μειώνονται, γιατί οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν έναντι της μερικής απασχόλησης

-          Οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου είναι παντελώς ανεπαρκής. Υποσχεθήκατε τρία δισ. ευρώ το πρώτο έτος και εισπράξατε με το ζόρι περί τα 100 εκατ. ευρώ. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διαπιστώνει αύξηση της φοροδιαφυγής.

«Είχαμε σκληρή υπερφορολόγηση. Αφαίμαξη των πάντων ιδίως της μεσαίας τάξης. Παριστάνει σήμερα η κυβέρνηση τον πατερούλη. 


Η υπερβαση του στόχου οφείλεται στην ανελέητη φοροεπιδρομή, σε κατασχέσεις, την διευρυμένη στάση πληρωμών, στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων, στην αναστολή επενδυτικών δαπανών από το σχετικό πρόγραμμα. 

Έτσι πετύχατε το υπερπλεόνασμα, για να παριστάνετε σήμερα τους Αγίους Βασίληδες της πολιτικής σε πολίτες που έχουν ξεχάσει τα Χριστούγεννα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν τα βγάζετε πέρα. Τα ψέματα σας κυνηγούν και επιτίθεστε κατά πάντων, δημιουργώντας την πιο τοξική ατμόσφαιρα από την Μεταπολίτευση και μετά. 


Όταν κατηγορείτε την ΝΔ, όπως κάνατε τις προάλλες, με ψεύτικες ειδήσεις για δήθεν υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας, οι πολίτες θυμούνται τι κάνατε εσείς ως αντιπολίτευση. Εμείς θα κάνουμε όσα πρέπει. Πολεμήσαμε το Grexit. Δεν χάνουμε ευκαιρία να παρακινούμε επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, όταν εσείς τους οδηγείτε στην έξοδο».

«Τι κάνατε ως αντιπολίτευση: δηλητηριάσετε την ατμόσφαιρα με τοξικά ψέματα και διχασμό. Καλούσατε τον κόσμο να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, πολεμήσατε λυσσαλέα οποιαδήποτε επένδυση. 


Ο Τσίπρας έλεγε να μην τολμήσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους. Μιλάτε εσείς για επενδύσεις. Μιλάτε εσείς για υπονόμευση, όταν ήσασταν η πιο ανεύθυνη και καταστροφική αντιπολίτευση» σχολίασε.

«Για τη ΝΔ η στήριξη στους ασθενέστερους συμπολίτες πρέπει να γίνει με μόνιμες πολιτικές από μόνιμους όρους του προϋπολογισμού. Η αποτυχία και ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. 


Οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την διανομή του μερίσματος. Δώσαμε προτεραιότητα στους ανέργους, αλλά και κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεσμευτήκαμε ότι ένα μέρος θα πρέπει να επιστρέψει στους δικαιούχους ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. Δεν την θέλατε. Φέρατε την δική σας. Θα την στηρίξουμε, γιατί πολλοί συμπολίτες μας την έχουν ανάγκη. 


Όμως, το λάθος της πολιτικής σας, που παίρνετε πέντε και επιστρέφετε το ένα, να μην πανηγυρίζετε, αλλά να ζητήσετε συγγνώμη. Να ζητήσετε συγγνώμη γα τους χιλιάδες ανέργους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και κατέληξε: «Οι πολίτες δεν εξαπατώνται πια, σας γνωρίζουν και καμία πρόσκαιρη παροχή δεν είναι ικανή να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα. Η χώρα πρέπει να ξαναγίνει ευρωπαϊκή και εξασφαλίζεται με μεγάλη πολιτική αλλαγή. 


Με το σχέδιό μας η Ελλάδα μπορεί να ξαναμπεί στο δρόμο ανάπτυξης με λιγότερους φόρους περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες ευκαιρίες για δουλειές. Αξίζουμε καλύτερα και έτσι θα προχωρήσουμε».

Αλέξης Τσίπρας: Το μέρισμα δεν είναι ψίχουλα ή φιλοδώρημα

Στην τραγωδία στη Δυτική Αττική αναφέρθηκε, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή καταστροφή, η οποία, όπως είπε, επικαλούμενος συνομιλίες του με επιστήμονες, συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια. Στο ίδιο πλαίσιο, ωστόσο, σχολίασε ότι, δυστυχώς, η φύση εκδικείται, όταν δεν την σέβεσαι και έκανε λόγο για «εγκληματικές και ασυγχώρητες πολιτικές επιλογές δεκαετιών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης προς τις πλημμυροπαθείς και στη διαδικασία των αποζημιώσεων, καθώς και στις υπόλοιπες ενέργειες και τα μέτρα που λαμβάνονται από τα συναρμόδια υπουργεία για την ανακούφιση των πληγέντων.


Ακόμη, αναφέρθηκε στην άναρχη δόμηση και στην απουσία χωροταξικού σχεδιασμού σε όλη τη χώρα, τονίζοντας ότι θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας -τον οποίο χαρακτήρισε ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Στο σημείο αυτό, επιτιθέμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι, αν και αρχικά αναγνώρισε ότι υπάρχουν «διαχρονικές» ευθύνες, στη συνέχεια, την επόμενη μέρα, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την τραγωδία στη Μάνδρα και επιτέθηκε στην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου -την οποία ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να καλύψει. «Επιρρίπτετε την ευθύνη στην περιφερειάρχη. Το 2014 η Περιφέρεια είχε ενταγμένα έργα 100 εκατ., σήμερα 485 εκατ. ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Βουλή καλείται να επικυρώσει μια πράξη βαθιάς κοινωνικής δικαιοσύνης: τη διανομή της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών, προς τους πολίτες.

Παράλληλα, επέμεινε στην κριτική του στην αξιωματική αντιπολίτευση, εγκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι, με κάθε ευκαιρία, ζητάει την παραίτηση κάποιου υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάνετε αντιπολίτευση της πλημμύρας και της καταστροφής».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση εκπονεί ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, σε βάθος πενταετίας, προϋπολογισμού ενός δισ. ευρώ, για το οποίο μάλιστα είχε συνεννόηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να διασφαλιστεί και η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ για το γεγονός ότι επικοινώνησε, για τον ίδιο λόγο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, από τον οποίο ζήτησε την άμεση χορήγηση βοήθειας στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής. Και αυτό, καθώς, όπως είπε, ο κ. Βέμπερ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα θα είναι σε θέση, από τον Αύγουστο του 2018, να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών που ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2015.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα, λέγοντας ότι πέρυσι ήταν 617 εκατ. ευρώ και φέτος 1,4 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για ένα ποσό ύψους δύο δισ. ευρώ, συνολικά. «Δεν θα το έλεγα και ψίχουλα ή φιλοδώρημα» είπε χαρακτηριστικά, αντικρούοντας τις σχετικές επικρίσεις.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός θα καταγράψει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα, που θα ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο του 1,75%. «Η χώρα ανέκτησε πρόσβαση στις αγορές με πολύ ευνοϊκότερους όρους από το πυροτέχνημα του 2014, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη έξοδος στις αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξαπολύοντας βέλη στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε: «Θέλετε να ξεχάσει ο λαός ότι πήρατε μέτρα με 30 δισ. φόρους, εσείς που ξιφουλκείτε εναντίον της υπερβολικής φορολόγησης;». «Γιατί δεν είχατε υπεραπόδοση ή μείωση της ανεργίας;» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για υπερφορολόγηση, όμως όργιο υπερφορολόγησης βίωσαν οι πολίτες επί των ημερών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε μια πενταετία, λήφθηκαν μέτρα ύψους 65 δισ.: 35 δισ. περικοπές δαπανών και 30 δισ. φόροι, όπως οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος κ.ά».

Έκανε λόγο για ψέματα της αντιπολίτευσης, στην οποία καταλόγισε πως «καταντάει γραφική», ενώ, παράλληλα, άφησε αιχμές για τις «offshore» και την εμπλοκή ονομάτων από τη ΝΔ στα «Paradise Papers».

«Η χώρα βαδίζει με σταθερό και σίγουρο τρόπο, προς την έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, σε λιγότερο από ένα χρόνο από τώρα. 


Τον Αύγουστο του 2018, και αυτή η προοπτική, αρχίζει να διευρύνει τις δυνατότητές μας, ώστε να προχωρήσουμε στη βασική επιδίωξή μας από τη μέρα που βρεθήκαμε στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως, μέσα από την ανάκαμψη της οικονομίας, θα αποκατασταθούν οι αδικίες που προκάλεσε η επιθετική λιτότητα τα χρόνια της κρίσης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Φτωχοποιήσατε τους πολίτες - Τσίπρας: Το μέρισμα δεν είναι ψίχουλα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7634129693823307484
Σχόλια
item