Πρέβεζα: Κάπως έτσι και τα ρέματα… εξαφανίζονται - Έκοψαν τα καλάμια και τα πέταξαν μέσα!!! Πρέβεζα: Κάπως έτσι και τα ρέματα… εξαφανίζονται - Έκοψαν τα καλάμια και τα πέταξαν μέσα!!! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Κάπως έτσι και τα ρέματα… εξαφανίζονται - Έκοψαν τα καλάμια και τα πέταξαν μέσα!!!

Πρέβεζα: Κάπως έτσι και τα ρέματα… εξαφανίζονται - Έκοψαν τα καλάμια και τα πέταξαν μέσα!!!
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να μπορέσει να κατανοήσει ο καθένας την αιτία από τις πλημμύρες που προκαλούνται σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης.
Τα κλειστά ρέματα, που η φύση από μόνη της σε άλλες περιπτώσεις έχει δημιουργήσει, σε άλλες ο άνθρωπος για την προστασία του, είναι σίγουρα η βασική αιτία.
Και προκαλεί μεγάλη ειρωνεία το γεγονός, να είναι γνωστό, να φαίνεται, το ρέμα και να μην γίνεται καμία ουσιαστική ενέργεια προκειμένου αυτό να καθαριστεί.
Και το αποτέλεσμα; Να τρέχουν όλοι οι φορείς κατόπιν εορτής να καθαρίσουν ρέματα αφού το νερό ήδη έχει προκαλέσει ζημιές μιας και δεν έβρισκε το δρόμο για την διαφυγή του.
Τα παραδείγματα πολλά στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας που κατά το παρελθόν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.
Ένα τέτοιο ρέμα βρίσκεται και στην θέση Λιβαδάκια στον Άγιο Θωμά στην Πρέβεζα.
 

 
Πρόκειται για ρέμα που χρόνια μεταφέρει νερό που κατεβαίνει από την Αγία Τριάδα.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε τα καλάμια είχαν φράξει στην κυριολεξία τον δρόμο και μετά από παρέμβαση του δήμου αυτά κόπηκαν προκειμένου να μπορεί να γίνεται η διέλευση των οχημάτων.
Στην περιοχή διαμένουν πάνω από 10 οικογένειες ενώ υπάρχουν και κτήματα με ζώα.
Και μπορεί τα καλάμια να κόπηκαν, όμως αυτά δεν απομακρύνθηκαν αλλά πετάχτηκαν μέσα στο ρέμα.
 
Όπως μαρτυρούν και οι πρόσφατες φωτογραφίες το ρέμα παραμένει ακαθάριστο, μαζί με τα κομμένα καλάμια, ενώ ήδη σε πολλά σημεία φαίνεται πως έχει προκληθεί ζημιά και στο οδόστρωμα κάτι που στο μέλλον εάν δεν καθαριστεί δεν αποκλείεται το νερό να παρασύρει και μέρος της ασφάλτου, αποκλείοντας εντελώς την διέλευση.
Και το εξής περίεργο που διαπιστώθηκε; Το ρέμα φαίνεται πως ξεκινά από το πουθενά. Και αυτό γιατί από κάποιο σημείο και πριν έχει απλά σκεπαστεί παρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τοποθετηθεί υπόγεια κούγκια για τη διέλευση του νερού!!!
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς το Δήμο, από το καλοκαίρι για να απομακρυνθούν τα κομμένα καλάμια και να καθαριστεί το ρέμα, αυτές δεν εισακούσθηκαν.
 

 
Μάλιστα και οι έγγραφες σχετικές αναφορές, δύο φορές, φαίνεται πως αρχειοθετήθηκαν σε κάποιο συρτάρι.
Και οι πρόσφατες δικαιολογίες από τον Δήμο; Απίστευτες και αλησμόνητες όπως κάθε φορά. Δεν υπάρχουν μηχανήματα.
Τραγική ειρωνεία; Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από το Κανάλι πριν δύο μέρες:
 

 
Επιλεκτικές, δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε, παρεμβάσεις!!! Σίγουρα αδιαφορία είναι ο ακριβέστατος χαρακτηρισμός στοιχείο που θρέφει τους έχοντες την ευθύνη της πολιτικής προστασίας(;).
Ούτε στα πολύ απλά τελικά…!!!
Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου
pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κάπως έτσι και τα ρέματα… εξαφανίζονται - Έκοψαν τα καλάμια και τα πέταξαν μέσα!!!
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 7066940740263226561
Σχόλια
item