Γιάννενα: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ!...Η αγορά στα Γιάννενα δεν λέει ακόμη να ανακάμψει… Γιάννενα: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ!...Η αγορά στα Γιάννενα δεν λέει ακόμη να ανακάμψει… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ!...Η αγορά στα Γιάννενα δεν λέει ακόμη να ανακάμψει…

Γιάννενα: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ!...Η αγορά στα Γιάννενα δεν λέει ακόμη να ανακάμψει…

Πιεσμένοι οι καταναλωτές από τα χαράτσια και τις δαπάνες του χειμώνα - «Πόλεμος» για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων…

Σε ρυθμούς εκπτώσεων κινείται από προχθές η αγορά, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι το ταμείο στις 15 Νοεμβρίου, που λήγουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δεν θα είναι μείον! 
Μπορεί η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοικοκυριών να μην αφήνει περιθώρια για αγορές, όμως δεν παύει η περίοδος αυτή να αποτελεί για κάποιους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ορισμένα ψώνια ενόψει χειμώνα, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνουν στις χειμερινές εκπτώσεις, που παραδοσιακά ξεκινούν τον Ιανουάριο.  
Προς το παρόν η κίνηση στην αγορά των Ιωαννίνων είναι υποτονική, αφού οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι πιεσμένοι με τα πάσης φύσεως χαράτσια, τις τρέχουσες υποχρεώσεις και φυσικά τις δαπάνες του χειμώνα. 
Ωστόσο οι έμποροι αν και «στριμωγμένοι» οικονομικά, περιμένουν ότι ίσως τις επόμενες μέρες «ζεσταθεί» κάπως η Γιαννιώτικη αγορά και μπορέσουν και οι ίδιοι να κλείσουν κάποια τρύπα.  
«Πόλεμος» για την Κυριακή
Την ίδια ώρα, «πόλεμος» έχει ξεσπάσει και για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, αφού σύμφωνα με το Νόμο μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά μεθαύριο, Κυριακή.
Σθεναρή αντίδραση προβάλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, που ως γνωστόν πρόσκειται στο ΚΚΕ, ο οποίος μάλιστα είναι αντίθετος και στον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «επιβεβαιώνεται και από την πράξη, ότι η απελευθέρωση των προσφορών και εκπτώσεων αλλά και των ωραρίων εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει τις χειμερινές παραλαβές υποχρεωνόμαστε να τις εκποιήσουμε…», αγνοώντας ότι αρκετοί ντόπιοι έμποροι επιζητούν με κάθε τρόπο την προσέλκυση καταναλωτών και προτιμούν να προχωρήσουν σε προσφορές μπας και γίνουν κάποιες αγορές, από το να κρατούν τις τιμές στα ύψη και οι πολίτες να μην μπαίνουν καν στα καταστήματά τους! 
 Με το σύνθημα «ποτέ την Κυριακή» ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων  καλεί τους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν και κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει σε περιφρούρηση (!)  της κυριακάτικης αργίας, καλώντας ταυτόχρονα σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στην διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου.
Και το Σωματείο Συνταξιούχων
Την παραπάνω κινητοποίηση στηρίζει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων, που θα βρίσκεται στην συγκέντρωση της Κυριακής. 
Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «με αυτό το νομοσχέδιο οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό. 
Ο τζίρος της αγοράς θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όσο για τους εργαζόμενους στο εμπόριο θα δημιουργηθούν εργασιακές σχέσεις λάστιχο και συνθήκες γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα…».
Θα υπάρξει αναθέρμανση;
Μπορεί λόγω των συνθηκών στην ελληνική οικονομία, η αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης να φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτη, δεδομένου ότι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ήταν αισθητά μειωμένη, ωστόσο για πολλούς εμπόρους σήμερα είναι αδιανόητο να τους ορίζουν εάν και πώς θα λειτουργήσουν το κατάστημά τους. 
Ο καθένας σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές πασχίζει να επιβιώσει με κάθε τρόπο και δεν χρειάζεται  επιπλέον «πονοκέφαλο», να φοβάται δηλαδή την Κυριακή ν’ ανοίξει το καταστήμά του, μήπως τυχόν δημιουργηθούν φασαρίες από τους διαμαρτυρόμενους. 
Είναι γεγονός ότι εάν το πορτοφόλι είναι άδειο, η αγορά δεν θα σωθεί από το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Ωστόσο,  θα πρέπει να είναι στην ευχέρεια του καθενός να αποφασίζει για την δική του επιχείρηση.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ!...Η αγορά στα Γιάννενα δεν λέει ακόμη να ανακάμψει…
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1318921178994849290
Σχόλια
item