Άρτα: Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του νέου έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων


Άρτα: Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του νέου έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Με έναν σφιχτό προϋπολογισμό, ενταγμένο στις ανάγκες που επιτάσσει το γενικότερο οικονομικό κλίμα, μιας και οι οικονομικοί πόροι προς τους Δήμους μειώνονται διαρκώς, θα πορευτεί το 2018 ο Δήμος Αρταίων. 

Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, που εγκρίθηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ισοσκελισμένος με τα έσοδα και τα έξοδα να ανέρχονται σε 35.945.915,07 ευρώ. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς και στην καθημερινότητα, η οποία συνεχίζει να αποτελεί βασική προτεραιότητα. 

Παράλληλα, προβλέπονται δαπάνες και για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Αρταίων, με έμφαση στην ολοκλήρωση και στην εκτέλεση νέων έργων και παρεμβάσεων. 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης στην εισήγησή του σκιαγράφησε το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κατατίθεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός, αλλά υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αρτινών και την χάραξη αναπτυξιακής προοπτικής στην περιοχή, έχοντας ως βασικό στόχο να ολοκληρώσει το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου. 

«Το πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε να δουλέψουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ασφυκτικό. Οι οικονομικοί πόροι από την Πολιτεία προς την Αυτοδιοίκηση είναι μειωμένοι κατά 65%, από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ οι πολίτες, λόγω κρίσης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουμε να προσπαθούμε, διεκδικώντας πόρους από κάθε δυνατή πηγή και διαθέτοντάς τους στοχευμένα. 

Βασικός μας στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών στην πόλη και την δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης, μέσω νέων έργων, αλλά και στήριξης της τοπικής οικονομίας μέσω ανάπτυξης του τουρισμού και της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και της προώθησης των τοπικών προϊόντων της Άρτας. 

Επιπλέον αποδεικνύουμε με πράξεις ότι είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα διαβίωσης. Πρόσφατα μάλιστα αποφασίσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών από 20% ως και 100% σε πολίτες που είναι άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σε μονογονεϊκές οικογένειες και στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων. 

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χριστόφορος Σιαφάκας στην εισήγησή του εξέφρασε την ελπίδα «το 2018 να είναι ένα καλύτερο έτος για την Άρτα, τους πολίτες και τον Δήμο. Προχωράμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Συνεχίζουμε τον έλεγχο των τετραγωνικών και θα συνεχίσουμε τις διορθώσεις του ΤΑΠ, ενώ, μεταξύ άλλων, προχωράμε σε νέο κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων, λαϊκής αγοράς και χώρων άθλησης».

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του νέου έτους από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4396414488842591848
item