Γιάννενα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το συνέδριο Λογοθεραπείας

Γιάννενα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το συνέδριο Λογοθεραπείας
Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ λογοθεραπευτών και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων είναι ο κύριος στόχος του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας που πραγματοποιείται στα Γιάννενα από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου. 
Το Συνέδριο πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, Λογοθεραπευτών Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα των ΤΕΙ Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. 
Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται διαλέξεις επιστημόνων, εισηγήσεις σε στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες εισηγήσεις και εκπαιδευτικά – κλινικά σεμινάρια. 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αναστάσιος Μώκας το συνέδριο θα καλύψει σημαντικές θεματικές ενότητες όπως οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, οι διαταραχές μάθησης, φώνησης, σίτισης και άλλες νευρογενείς και αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και ομιλίας. 
Το συνέδριο παράλληλα θα αποτελέσει και την ευκαιρία για μία σημαντική οικονομική τόνωση της πόλης, αφού υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 700 θα είναι οι σύνεδροι που θα το παρακολουθήσουν. 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, όμως οι εξελίξεις και οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την κάλυψη των δαπανών λογοθεραπείας και άλλων ειδικών θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ ανέστειλαν τη διεξαγωγή του. 
Επί του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Μώκας τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη λύση, απλώς στάση αναμονής από τους λογοθεραπευτές προκειμένου να διασφαλισθεί η διεπιστημονικότητα του ρόλου τους και να μην βρεθεί σε κίνδυνο η ασφαλιστική κάλυψη που αφορά χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα. Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 19:00 με την εναρκτήρια τελετή και θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το συνέδριο Λογοθεραπείας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5152302058200167553
item