Ήπειρος: Τρία χρόνια απλήρωτοι οι δασικοί υπάλληλοι Ηπείρου! Ήπειρος: Τρία χρόνια απλήρωτοι οι δασικοί υπάλληλοι Ηπείρου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Τρία χρόνια απλήρωτοι οι δασικοί υπάλληλοι Ηπείρου!

Ήπειρος: Τρία χρόνια απλήρωτοι οι δασικοί υπάλληλοι Ηπείρου!

Για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται στα «κάγκελα» για παραλείψεις, λάθη ή και κακό σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας. 

Τη φορά αυτή τη «σκυτάλη» έχουν πάρει οι υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές για υπερωρίες, αργίες και εξαιρέσιμες ημέρες, που υποχρεώνονται να εργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά λαθροϋλοτομίας και να προστατευθούν τα δάση μας.  


Το θέμα που έχει προκύψει (και αφορά και άλλες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) αναδεικνύει, αποκαλύπτοντας και ορισμένες γενικότερες πτυχές του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με αποδέκτες τους Υπουργούς Εσωτερικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 


Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο κ. Τασούλας, η δαπάνη υλοποίησης του προγράμματος Πρόληψης λαθροϋλοτομιών και δασοπροστασίας, βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου, ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 


Παρά το γεγονός ότι αυτό υλοποιήθηκε με επιτυχία τα 2015, 2016 και 2017, τα χρήματα δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους υπαλλήλους κι αυτό παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου και της διοίκησης του Πράσινου Ταμείου και εγκυμονεί κίνδυνος ακόμη και παραγραφής μέρους των οφειλομένων ποσών!

Το οξύμωρο είναι, όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «πως έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας κατανεμήθηκαν τα ποσά που αντιστοιχούσαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων από το Πράσινο Ταμείο»!


Πρόσθετο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας καθώς δεν έχουν λάβει και το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης (δεδουλευμένα) για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και για τη νυκτερινή τους απασχόληση το τρέχον έτος από τον τακτικό προϋπολογισμό!


Καταληκτικά ο βουλευτής της Ν.Δ. ζητά από τα δύο υπουργεία απάντηση για ποιες ενέργειες προτίθενται να κάνουν, ώστε να αποδοθούν τα οφειλόμενα χρήματα στους δασικούς υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Τρία χρόνια απλήρωτοι οι δασικοί υπάλληλοι Ηπείρου!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7593839634136617623
Σχόλια
item