Καλεντερίδης :Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό… Καλεντερίδης :Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καλεντερίδης :Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό…

Καλεντερίδης :Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό…
Ο Δήμος Σοφάδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας διοργάνωσαν  την Κυριακή 26/11/2017 και ώρα 11.00 στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Σοφάδων εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη.
Θέμα της ομιλίας είναι «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό πώς επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα»
Στην διάλεξη ο  κ. Σάββας Καλεντερίδης παρουσίασε  συνοπτικά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, Ιράκ, Συρία, Μεσοποταμία, Κουρδικό. Επίσης, αναφέρθηκε   στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, Σκόπια, Αλβανία την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις ενλόγω περιοχές.
Κατά τη διάλεξη εξετάστηκε  επίσης η πολιτική της Ρωσίας και η στενή συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία καθώς και οι επιπτώσεις της συνεργασίας αυτής στις ισορροπίες στην περιοχή.
Κάτω από το πρίσμα των ανωτέρω, αναφέρθηκαν   οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Κύπρο και Ελλάδα, τα ενεργειακά της Κύπρου, η πενταμερής και οι στόχοι της.
Τέλος, εξετάστηκαν  οι προοπτικές επίλυσης του Σκοπιανού και των ζητημάτων που προκύπτουν με την Αλβανία και τον Αλβανικό παράγοντα.
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Καλεντερίδης :Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό…
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1949616178107506040
Σχόλια
item