Θεσπρωτία: Ο πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Θεσπρωτία: Ο πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
Η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας μετά από τρία χρόνια συστηματικής και επίμονης προσπάθειας και μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή της συναυλία, ανοίγει τα φτερά της και συμμετάσχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος στην αίθουσα φίλων μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών ομολογουμένως αποτελεί ένα μεγάλο καλλιτεχνικό μουσικό γεγονός, είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 55 τμήματα με 2.700 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τμήματα που συμμετάσχουν είναι από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η Φιλαρμονική εκτός από το παλαιότερο Νομικό Πρόσωπο απετέλεσε την πρώτη σχολή διδασκαλίας θωριάς και πρακτικής της μουσικής στην Ηγουμενίτσα. Καλείται σήμερα να δώσει την μεγαλύτερη και την πιο σημαντική, έως τώρα, παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών .
Μετά από επίπονες και πολύωρες προσπάθειες τόσο των εθελοντών μουσικών όσο και του Αρχιμουσικού μας Κου Κων/νου Τζάνη προετοιμάστηκε και θα παρουσιασθεί ένα μελίρρυτο μουσικό πρόγραμμα που ενορχηστρώθηκε από τον Κο Σπύρο Τσαδήμα με τίτλο «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» το οποίο περιλαμβάνει μια πανδαισία δημοτικών ήχων και ακουσμάτων της Ηπείρου .
Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει Μοναδική εμπειρία στους εθελοντές μουσικούς μας να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις και τα στενά όρια του νομού μας αλλά και να αποκομίσουν γνώσεις που θα τις μεταλαμπαδεύσουν στη μπαντίνα και στο φυτώριο μας που αισίως έφτασε στα 130 παιδιά.
Με την πολύτιμη στήριξη τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου του Δήμου Ηγουμενίτσας όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ και ιδιαιτέρα του πρόεδρου της Κου Αντρέα Νταή, η φιλαρμονική θα μπορέσει να διευρύνει ακόμα περισσότερο το καλλιτεχνικό της πεδίο και σύσσωμη νιώθει ιδιαίτερη τιμή που θα εκπροσωπήσει σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός τον Δήμο Ηγουμενίτσας .
Είναι σίγουρο ότι τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το Δήμο μας και μας κάνουν όλους περήφανους.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Γεράσιμος Φουσέκης
thesprotikospalmos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2929003192232153120
item