Λάρισα: Ξεκινά το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ -Στο επίκεντρο πρωτογενής τομέας και περιφερειακή ανάπτυξη

Λάρισα: Ξεκινά το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ -Στο επίκεντρο πρωτογενής τομέας και περιφερειακή ανάπτυξη
Με επίκεντρο τους αγρότες και την ανάπτυξη στην περιφέρεια διεξάγεται το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ, το Σάββατο, στην Λάρισα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται από την Θεσσαλία να εξειδικεύσει τις προτάσεις της ΝΔ για τον τρόπο επανεκκίνησης του πρωτογενούς τομέα, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας και τελικά να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει επί τάπητος την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών που θα συνδέσουν όλες τις περιοχές και θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της οικονομική δραστηριότητας και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Τέλος, η ΝΔ επιθυμεί να εξετασθεί η διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για μια αυτοδιοίκηση πιο δυναμική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, που «θα μπορεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα κάθε περιοχής διεκδικώντας ό,τι χρειάζεται από την κεντρική κυβέρνηση αλλά χωρίς να περιμένει τα πάντα από αυτήν», όπως σημειώνεται.

Ειδικότερα, το Προσυνέδριο πρόκειται να εξελιχθεί σε τρεις ενότητες:
  •  Αγροτική Ανάπτυξη: Από τη στασιμότητα σε ένα δυναμικό και εξαγωγικό μοντέλο
  •  Καινοτόμες  Περιφέρειες και Δήμοι: Ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων
  •  Συνδέοντας την Ελλάδα: Έργα που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο στην περιφέρεια
Στην  πρώτη ενότητα με τίτλο Αγροτική Ανάπτυξη: Από τη στασιμότητα σε ένα δυναμικό και εξαγωγικό μοντέλο  θα μιλήσουν οι: 
  • Θανάσης Βακάλης, Πρόεδρος του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα
  • Γιώργος Ζέικος, Πρόεδρος του συνεταιρισμού Αγιάς ‘Κίσσαβος’
  • Απόστολος Καραλιάκος, νέος αγρότης, από το 2014
  • Δημήτρης Μελάς, Πρώην υπηρεσιακός Υπουργός και πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Ανδρέας Τσαγκάρης, Τυροκόμος και Διευθύνων Σύμβουλος της Family Farm 
Στη δεύτερη ενότητα οι ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα της ανάδειξης των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, μέσα από την ενίσχυση της καινοτομίας σε Δήμους και Περιφέρειες. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι: 
  •  Γιώργος Γαλανός, Λέκτορας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Τμήμα  Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση”.
  •  Πέτρος Ευγενικός, πολιτικός μηχανικός και στέλεχος υπηρεσιών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε.
  •  Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, Διδάκτωρ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλος του Δ.Σ. Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
  •  Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.
Στην τρίτη και τελευταία ενότητα θα αναπτυχθεί το ζήτημα των μεταφορών και των έργων υποδομής που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο στην περιφέρεια. Θα μιλήσουν οι: 
  •  Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διδάκτωρ Συστημάτων Μεταφορών.
  •  Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονικό αντικείμενο τα «Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών». 
  •  Νίκος Σταθόπουλος, συγκοινωνιολόγος και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το χρονικό διάστημα 2012 - 2015.

epirusblog.gr
5 of 5
Λάρισα: Ξεκινά το 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ -Στο επίκεντρο πρωτογενής τομέας και περιφερειακή ανάπτυξη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9068117547630908558
item