Άρτα: Πλούσιο το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού- Μανταρινιού-Ακτινιδίου- Ελιάς στο Ζάππειο Μέγαρο


Άρτα: Πλούσιο το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού- Μανταρινιού-Ακτινιδίου- Ελιάς στο Ζάππειο Μέγαρο

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 στο Ζάππειο Μέγαρο. 

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. 


Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες του πρωτογενούς τομέα, καθώς και γνωριμία του κοινού της Αθήνας με τοπικές συνταγές της Άρτας, που είναι βασισμένες στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. 

Στην ενημερωτική ημερίδα θα μιλήσουν οι: 

Μαρία Τσαντίλη, Καθηγήτρια Εργαστηρίου Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές εξέλιξης δενδρωδών καλλιεργειών και προϊόντων τους στην Ήπειρο», 

Χρήστος Κατσάνος, MsC Γεωπόνος, Brand Strategist, με θέμα «Branding προϊόντων Άρτας: Παρόν και μέλλον», 

Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Καινοτόμες καλλιέργειες στην αγροτική παραγωγή της Άρτας», 

Γιώργος Μάνος, Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου και Ιωάννης Τσιρογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Το περιβόλι της Ηπείρου: Η εξέλιξη των καλλιεργειών στον κάμπο της Άρτας»

Ευάγγελος Νταλής, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Άραχθος», «Οργάνωση παραγωγών, ως μοχλός ανάπτυξης των προϊόντων της Άρτας». 

Συμμετέχει η παραδοσιακή Ηπειρώτικη κομπανία «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ» και το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, ενώ τρόφιμα θα δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στην πλατεία Γραμμενίτσας θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Γιορτής, στο οποίο, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μαγειρέψουν συνταγές βασισμένες στο πορτοκάλι, στο μανταρίνι, στο ακτινίδιο και την ελιά και θα αξιολογηθούν από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πλούσιο το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού- Μανταρινιού-Ακτινιδίου- Ελιάς στο Ζάππειο Μέγαρο
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6925129633646418715
item