Η Φυλή συνδέεται με το φυσικό αέριο -Θα μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 230 τόνους Η Φυλή συνδέεται με το φυσικό αέριο -Θα μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 230 τόνους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Φυλή συνδέεται με το φυσικό αέριο -Θα μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 230 τόνους

Η Φυλή συνδέεται με το φυσικό αέριο -Θα μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 230 τόνους
Δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου αποκτούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Φυλή με αφορμή τη συμφωνία του Δήμου με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής για την τροφοδοσία ενεργοβόρων κτιρίων του δήμου με φυσικό αέριο.
Σε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Φυλής κ. Χ. Παππού και στελεχών της ΕΔΑ Αττικής συμφωνήθηκε συνεργασία με πρώτο βήμα τη σύνδεση του δημοτικού κολυμβητηρίου για το οποίο η αλλαγή του καυσίμου θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση, αλλά και αξιόλογο περιβαλλοντικό όφελος με εκτιμώμενη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 230 τόνους. 
Για τη σύνδεση του κολυμβητηρίου στο δίκτυο διανομής θα αναπτυχθούν 900μ. δικτύου χαμηλής πίεσης, στα οποία θα μπορούν να συνδεθούν και όσοι καταναλωτές βρίσκονται κατά μήκος του αγωγού, καθώς και ένας σταθμός τροφοδοσίας, ενώ τα έργα υποδομής περιλαμβάνουν ακόμα 1.500μ. δικτύου μέσης πίεσης και ένα σταθμό διανομής που θα εξυπηρετεί την περιοχή.
Παράλληλα, η ΕΔΑ Αττικής θα εκπονήσει μελέτη της περιοχής για τη μελλοντική ανάπτυξη δικτύων με στόχο τη σύνδεση περαιτέρω δημοτικών κτιρίων, επαγγελματιών αλλά και οικιακών καταναλωτών.
Ο Δήμαρχος Χ. Παππούς επισήμανε ότι η εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις δημοτικές εγκαταστάσεις και για τους δημότες και εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου με στόχο ο Δήμος Φυλής να ανακηρυχθεί Πράσινος Δήμος. 
Από την πλευρά της ΕΔΑ Αττικής, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Διανομής, κ. Α. Τόσιος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου για την ενεργειακή ανάπτυξη της περιοχής και πρόσθεσε ότι σύντομα, τόσο ο Δήμος, όσο και οι δημότες θα καρπωθούν τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Η Φυλή συνδέεται με το φυσικό αέριο -Θα μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 230 τόνους
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1560843726978572109
Σχόλια
item