Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018 Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018
Σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο με την αξιολόγηση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων να σχεδιάζεται να γίνει ηλεκτρονικά αλλά και την τοποθέτηση μόνιμων γενικών γραμματέων στα υπουργεία, μέτρο το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει.
Στη συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη με τους εκπροσώπους των δανειστών έγινε η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) για τις περισσότερες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, που έχουν δρομολογηθεί, όπως η κινητικότητα και η αξιολόγηση.
Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών και των διοικητικών γραμματέων των υπουργείων.
Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η τοποθέτηση των διοικητικών γραμματέων, στη θέση των γενικών γραμματέων προσδιορίζεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.
Επειδή η διαδικασία έχει υπερβεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το υπουργείο προσανατολίζεται στη μείωση της περιόδου «συνύπαρξης» με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή τους θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, όπου έχουν εγγραφεί οι «προσοντούχοι» υπάλληλοι. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αποκομματικοποίηση του κράτους, καθώς θα παύσει η πλήρωση αυτών των θέσεων από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Για την αξιολόγηση του Δημοσίου, η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι το υπουργείο σχεδιάζει η όλη διαδικασία να γίνει από το 2018 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων.
Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από «άνωθεν» παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου και όχι μνημονιακή υποχρέωση. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2018
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4212122571353874491
Σχόλια
item