Κοντά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2018 Kυβέρνηση – θεσμοί Κοντά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2018 Kυβέρνηση – θεσμοί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κοντά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2018 Kυβέρνηση – θεσμοί

Κοντά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2018 Kυβέρνηση – θεσμοί

Κοντά σε συμφωνία για το προϋπολογισμό του 2018 είναι κυβέρνηση - θεσμοί δηλώνουν πηγές της ευρωπαϊκής επιτροπής ενώ εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Σημειώνουν πως απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης είναι η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στον χώρο της ενέργειας, καθώς και των λοιπών -άνω των 100- προαπαιτούμενων ενεργειών, με εξαίρεση την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η οποία κατά πάσα βεβαιότητα θα μετατεθεί για την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για το κοινωνικό μέρισμα (οι τέσσερις τομείς που θα διανεμηθούν τα ποσά. Υπάρχει συμφωνία για την κατανομή).

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών αναμένονται στην Αθήνα στις 28-29 του μήνα ενώ η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη συνομιλιών -τεχνικού χαρακτήρα- σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Στον βαθμό που η τρέχουσα αξιολόγηση εξελιχθεί ομαλά, η επίτευξη "τεχνικής συμφωνίας" (staff level agreement) είναι εφικτή έως τις 4 Δεκεμβρίου, μολονότι εκτιμάται ότι έως τώρα έχει εκπληρωθεί ποσοστό μόνον 30% των προαπαιτούμενων ενεργειών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κοντά σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2018 Kυβέρνηση – θεσμοί
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6476093480841663397
Σχόλια
item