Πρέβεζα: Συνάντηση Καμπουράκη με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας για τα βιβλία των θρησκευτικών Πρέβεζα: Συνάντηση Καμπουράκη με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας για τα βιβλία των θρησκευτικών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Συνάντηση Καμπουράκη με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας για τα βιβλία των θρησκευτικών

Πρέβεζα: Συνάντηση Καμπουράκη με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας για τα βιβλία των θρησκευτικών
Όπως σας είχε ενημερώσει το atpreveza.gr, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, συνάντηση ανάμεσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κώστα Καμπουράκη, με αφορμή μεταξύ άλλων και το μάθημα των θρησκευτικών.
Αρχικά οι γονείς έθεσαν στον κ. Καμπουράκη, το ζήτημα της μείωσης των μαθητών στα τμήματα, καθώς υπήρξε συγχώνευση τμημάτων, σε σχολικά τμήματα των 25-26 μαθητών, με αποτέλεσμα –όπως υποστηρίζουν- να υποβαθμίζεται η ποιότητα του μαθήματος.
Προκύπτει πως στα τμήματα υπάρχουν 6 περιπτώσεις μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και ζητήθηκε γι’ αυτό να υπάρχει γνωμάτευση του Συμβούλου Ειδικής Εκπαίδευσης, ο οποίος όμως –όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καμπουράκης- δεν γνωματεύει πως υπάρχουν λόγοι «σπασίματος» των τμημάτων. 
Οι γονείς ωστόσο θα απευθυνθούν και πάλι στο Σύμβουλο Εκπαίδευσης και θα ζητήσουν εκ νέου τη γνωμάτευσή του.
d612533ed21029352aa2c7f3be1bd9ab L
Ο Σύλλογος ζήτησε επίσης από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης να διδάσκονται τα μαθήματα, από εκπαιδευτικούς που είναι η βασική τους ειδικότητα αυτή, σε ορισμένα γνωστικά αντικείμενα. Στο ζήτημα αυτό βρέθηκε λύση ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παράλληλα, ανέφεραν πως το αίτημά τους για επιστροφή των φετινών βιβλίων των θρησκευτικών απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας, όπως και η διδασκαλία των περσινών βιβλίων του μαθήματος, καθώς στηρίζουν τις ενστάσεις της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και Έγκριτων Νομικών.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται κανονικά στο 1ο Γυμνάσιο με τα υπάρχοντα βιβλία και ο κ. Καμπουράκης, αφού άκουσε τις απόψεις τους, τόνισε πως σέβεται τη διαφορετική άποψη και τις ενστάσεις, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις της οργανωμένης πολιτείας, εκφράζοντας βέβαια τις διαφωνίες μας. Αλλά πρωτίστως πρέπει να τις σεβόμαστε!
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνάντηση Καμπουράκη με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας για τα βιβλία των θρησκευτικών
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2670725614534295572
Σχόλια
item