Γιάννενα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας Γιάννενα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας

Γιάννενα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για ένα τριήμερο, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπεδικών Λογοθεραπευτών Ελλάδος.  

Στο Συνέδριο που παρακολούθησαν 690 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπήρξαν 100 ομιλητές και 15 διαλέξεις προσκεκλημένων, 5 στρογγυλές τράπεζες με 28 ομιλητές και συντονιστές, 35 προφορικές ανακοινώσεις και 59 αναρτημένες ανακοινώσεις που συμπλήρωσαν τον… καμβά των εργασιών του Συνεδρίου!


Υψηλές παρουσίες
Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου έκανε την Παρασκευή το απόγευμα ο διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκός Καθηγητής Ιατρικών Επιστημών και Ψυχολογίας, Γεώργιος Παξινός, ενώ ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των Dr. Maggie-Lee Huckabee, καθηγήτρια Λογοθεραπείας από την Νέα Ζηλανδία, του Νικολάου Τρίμη, αναπληρωτή καθηγητή Λογοθεραπείας, του Γναθοπροσωπικού Χειρουργού Νίκου Κεχαγιά, του ψυχιάτρου Βενετσάνου Μαυρέα, του Σωτήρη Πολυχρόνη, της Ελεάννας Βιρβιδάκη κ.ά. 


Ο Γρηγόρης Νάσιος
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Γρηγόρης Νάσιος, νευρολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Ηπείρου, εμφανώς ικανοποιημένος τόνισε: «Η τριήμερη γιορτή της λογοθεραπείας που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας, την πόλη των γραμμάτων και των Ευεργετών τελείωσε αφήνοντας ενθουσιασμένους τους συνέδρους επιτελώντας στο έπακρον τον σκοπό του. 


Αφενός οι παρουσίες και οι εισηγήσεις των συνέδρων ανέδειξαν την υψηλή επιστημονικότητα και την δουλειά που γίνεται στον κλάδο της λογοθεραπείας και αφετέρου άρχισε να διαμορφώνεται σιγά-σιγά το πλαίσιο διεπιστημονικότητας μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων με γνώμονα την αποκατάσταση της υγείας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων».
***
Στο κλείσιμο του συνεδρίου ανακοινώθηκε ότι το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2019 στην Πάτρα.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2851351169920057523
Σχόλια
item