17 τρελά γεγονότα για τον κόσμο μας που δεν μας έμαθαν στο σχολείο

17 τρελά γεγονότα για τον κόσμο μας που δεν μας έμαθαν στο σχολείο
Υπάρχουν πολλά περίεργα ιστορικά γεγονότα που δεν γνωρίζουμε και σίγουρα μπορούν να μας εκπλήξουν. 

Φαίνεται πως ορισμένες φορές, η μυθοπλασία είναι λιγότερο συναρπαστική από την πραγματικότητα. 

Παρακάτω θα μάθετε 17 παράξενες ιστορίες, που κάνουν τον κόσμο μας ακόμη πιο ενδιαφέρον.

1. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για πρόεδρος

Στις 17 Νοεμβρίου του 1952, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ προσέφερε επισήμως την προεδρία της χώρας στον Άλμπερτ Αϊνστάιν. 

Ο φυσικός αρνήθηκε την προσφορά, εξηγώντας πως δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει σωστά τους ανθρώπους.

2. Οι γονείς του βασιλιά Τουταγχαμών ήταν αδέρφια

Πρόσφατες μελέτες DNA, επιβεβαίωσαν ότι τα σοβαρά προβλήματα υγείας του βασιλιά Τουταγχαμών, όπως η διαταραχή των οστών, ήταν συνέπειες μιας παράξενης ένωσης: οι γονείς του ήταν αδέλφια.

3. Οι άνθρωποι φορούσαν σακιά αλευριού

Τη δεκαετία του 1930, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γυναίκες δεν είχαν πολλές επιλογές στα ενδύματα. 

Έπρεπε να πρωτοτυπήσουν και έτσι άρχισαν να χρησιμοποιούν βαμβακερά σακιά για να φτιάξουν ρούχα για τις οικογένειές τους. 

Όταν οι κατασκευαστές σάκων αλευριού ανακάλυψαν αυτή την τάση, άρχισαν να φτιάχνουν σάκους με διαφορετικά σχέδια πάνω τους.

Ορισμένα από αυτά, είχαν ακόμη και οδηγίες για σωστό πλύσιμο, δημιουργία φορέματος ή κούκλας.

4. Το μεγαλύτερο πουλί στον κόσμο

Το Αρτζεντάβις (Argentavis magnificens), είναι ένα απολιθωμένο πουλί που βρέθηκε στην Αργεντινή το 1979. 

Οι επιστήμονες λένε ότι ζούσε στον πλανήτη μας πριν από 6 εκατομμύρια χρόνια. Είχε άνοιγμα φτερών 6 έως 8 μέτρα και ύψος 2 μέτρων. Εντυπωσιακό!

5. Το πιο περίεργο μήνυμα SOS

Το 1948, πολλά πλοία που περνούσαν κοντά στη Μαλαισία έλαβαν κάποια περίεργα μηνύματα SOS. Δύο αμερικανικά πλοία έλαβαν τα σήματα από ένα ολλανδικό σκάφος, που ονομαζόταν Ourang Medan. 

Το μήνυμα έλεγε: «Όλοι οι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, είναι νεκροί. Ίσως ολόκληρο το πλήρωμα είναι νεκρό… κι εγώ πεθαίνω».

Όταν το πλησίασαν για να βοηθήσουν στη διάσωση, βρήκαν όλα τα μέλη του πληρώματος νεκρά. Ήταν παγωμένα, με εκφράσεις απόλυτου τρόμου στο πρόσωπο και απλωμένα τα χέρια, σαν να προσπαθούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους από αυτό που αντίκριζαν. 

Ακόμη κι ο σκύλος είχε την ίδια κατάληξη. Το πιο παράξενο, είναι πως δεν υπήρχαν ίχνη πάλης ή τραυματισμοί.

6. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τα δακτυλικά αποτυπώματα

Αυτοί οι δύο άντρες είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε τα δακτυλικά αποτυπώματα, ή τη δακτυλοσκόπηση, για να αναγνωριστούμε. 

Οι άνδρες είχαν το ίδιο όνομα, καταδικάστηκαν στην ίδια φυλακή και το παράξενο, είναι πως δεν είχαν δει ο ένας τον άλλον ποτέ πριν. Φαίνονται ίδιοι, αλλά δεν ήταν καν συγγενείς.

7. Αφύπνιση

Πριν τα ξυπνητήρια, υπήρχε άλλος τρόπος ειδοποίησης και αφύπνισης. Κάποιοι άνθρωποι χτυπούσαν με ένα ραβδί ή πετούσαν ξερά μπιζέλια στα παράθυρα των εργαζομένων, ώστε να τους ξυπνήσουν. 

Σίγουρα δεν ήταν από τα πιο ευχάριστα πρωινά ξυπνήματα.

8. Η οδυνηρή ομορφιά της Ασίας

Στο παρελθόν, οι Κινέζες περιόριζαν τις πατούσες τους για να μην αναπτυχθούν. Αυτό, βασίστηκε στο γεγονός πως τα μικρά πόδια θεωρούνταν όμορφα και θηλυκά. 

Ως αποτέλεσμα, τα πέλματά τους ήταν εντελώς παραμορφωμένα.

9. Τεράστιες πυραμίδες κρυστάλλων

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία σόναρ, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει δύο γιγάντιες πυραμίδες στα 1,83 χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα. 

Είναι φτιαγμένες από ένα υλικό που μοιάζει με παχύ κρύσταλλο και είναι μεγαλύτερες από την πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο.

10. Ο Στάλιν εφηύρε το Φώτοσοπ

Λένε πως κάθε φορά που ο Ιωσήφ Στάλιν ενημερωνόταν πως ένας άνθρωπος αγνοείται ή πέθανε, ζητούσε να τον διαγράψουν από κάθε φωτογραφία που είχαν μαζί. 

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της επεξεργασίας φωτογραφιών.

11. Μερικοί άγιοι μοιάζουν να κοιμούνται

Υπάρχει η πεποίθηση ότι τα σώματα των αγίων δεν αποσυντίθενται. Το παλαιότερο άθικτο σώμα, είναι εκείνο της Αγίας Σεσίλια, που μαρτύρησε το 177 μ.Χ. 

Το σώμα της παραμένει έτσι όπως έμοιαζε πριν από 1.700 χρόνια όταν ανακαλύφθηκε, αψηφώντας όλους τους νόμους της φύσης. Η εικόνα δείχνει την Αγία Μαρία Ταϊγκι.

12. Εντοπισμός της θέσης του Αγίου Δισκοπότηρου

Το μνημείο του Ποιμένα στο Στράτφορντσαιρ της Αγγλίας, έχει την εξής μυστήρια περιγραφή: DOUOSVAVVM. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος την τοποθέτησε, αλλά ούτε και τι σημαίνει. 

Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για ένα μήνυμα που άφησαν οι Ιππότες των Ναών, για να βρουν την ακριβή θέση του Αγίου Δισκοπότηρου.

13. Από πού προήλθε η λέξη Hooker (ιερόδουλη)

Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, ο στρατηγός Τζόζεφ Χούκερ, πάντοτε διασφάλιζε ότι οι στρατιώτες του ήταν ικανοποιημένοι και σε καλή διάθεση. 

Γι’ αυτό δέχονταν γυναίκες στα στρατεύματα. Σήμερα, το επώνυμο του στρατηγού χρησιμοποιείται ως αργκό για τις ιερόδουλες.

14. Οι πιο τρομακτικές μούμιες

Οι πιο τρομακτικές μούμιες στον κόσμο, βρίσκονται στο μουσείο του Γκουαναχουάτο.

Οι εκφράσεις στα πρόσωπά τους, κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι θάφτηκαν ζωντανοί ή βασανίστηκαν μέχρι θανάτου.

15. Σιρόπι κατά του βήχα 

Μεταξύ του 1890 και του 1910, η ηρωίνη που παράχθηκε από την Bayer πωλούταν συνήθως ως μη-εθιστικό υποκατάστατο της μορφίνης και επίσης ως σιρόπι για τη θεραπεία του βήχα των παιδιών.

16. Νόμιζαν πως ο Ρασπούτιν ήταν αθάνατος

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Ρώσος μυστικιστής Ρασπούτιν, επέζησε από πολλές απόπειρες δολοφονίας. Κάποτε δηλητηριάστηκε, μαχαιρώθηκε και πυροβόλησε σε μια νύχτα. 

Οι δολοφόνοι πίστευαν ότι ήταν πραγματικά αθάνατος, μέχρι που αποφάσισαν να τον πετάξουν στα κρύα νερά του ποταμού Νεβά, αφού τον πυροβόλησαν αρκετές φορές. Βρήκαν το πτώμα του μερικές μέρες αργότερα.

17. Μια μαϊμού πολέμησε θαρραλέα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένας μπαμπουίνος της Νότιας Αφρικής, ο Τζάκι, βρέθηκε από τον Άλμπερτ Μαρ λίγο πριν τον Α΄ Παγκόσμιο. Όταν άρχισε ο πόλεμος, ο άνδρας στρατολογήθηκε και πήρε μαζί του τον μπαμπουίνο. 

Ο Τζάκι, όχι μόνο ψυχαγωγούσε τους στρατιώτες, αλλά τους προειδοποιούσε όταν ο εχθρός πλησίαζε, ενώ βρέθηκε ακόμα και σε μάχη. Στο τέλος της υπηρεσίας του, του απονεμήθηκε ένα μετάλλιο για την ανδρεία του. Μετά το τέλος του πολέμου, ο Τζάκι έζησε με τον ιδιοκτήτη του μέχρι το 1921.
epirusblog.gr
5 of 5
17 τρελά γεγονότα για τον κόσμο μας που δεν μας έμαθαν στο σχολείο
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 6548931204202477826
item