Μητσοτάκης: Στόχος μας η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης: Στόχος μας η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισ. ευρώ

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα έλθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας» επισήμανε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ηράκλειο Κρήτης στο 4ο Προσυνέδριο του κόμματος.

Όπως είπε, το σχέδιο της ΝΔ στοχεύει σε αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισ. ευρώ σε μία πενταετία, και δημιουργία τουλάχιστον 120.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλάδους με προστιθέμενη αξία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε η κυβέρνηση βασίζεται στην εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, όπως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προκλητικά παραδέχεται, στη μη - χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και σε μη καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω στους πολίτες τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που τους έκλεψε» τόνισε στο σημείο αυτό.

Συγκεκριμένα η ΝΔ προτείνει:


• Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.

• Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%.

• Τέλος προτείνει να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο ελάφρυνσης των υγιών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που πνίγονται από χρέη σε τράπεζες, εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία και αντιμετωπίζουν την απίστευτη γραφειοκρατία που επέλεξε ως λύση η Κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετύχει το σχέδιο αυτό σε δύο βήματα.

1. Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.

2. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι ειδικά φορολογικά κίνητρα θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Π.χ. φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως συμβαίνει σε Κύπρο, Πορτογαλία και άλλες χώρες.

«Επί ΝΔ θα υπάρχουν επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων, αλλά και αυστηρότατοι έλεγχοι των επιχειρηματιών που καταφεύγουν στη μαύρη εργασία» πρόσθεσε ο κ Μητσοτάκης.

Γι' αυτό, είπε, και θα εισαχθεί το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις. Αντιθέτως, επιχειρηματίες που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους θα μας βρουν απέναντι και θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου.

Μείωση της φορολογίας, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά, είναι μόνο μερικά από τα αιτήματα των πολιτών όπως προκύπτουν στα ευρήματα της έρευνας της ΝΔ.

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Στόχος μας η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισ. ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4553512443540701901
item