Με το «Μακεδονία Ξακουστή»…Υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΘ !(video) Με το «Μακεδονία Ξακουστή»…Υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΘ !(video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με το «Μακεδονία Ξακουστή»…Υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΘ !(video)

Με το «Μακεδονία Ξακουστή»…Υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΘ !(video)
Παιανίζοντας Στρατιωτικά Εμβατήρια και με το Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα υποδέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς το Θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ που κατέπλευσε στον Πύργο τον Λευκό!!
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε σήμερα το θωρηκτό «Αβέρωφ». Ολοκληρώνοντας το ταξίδι των περίπου δυόμισι ημερών από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα του Φλοίσβου, το ιστορικό πολεμικό πλοίο έφτασε στις 11.20 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται για πρώτη φορά με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κατά τον κατάπλου του «Αβέρωφ» μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδιδε τιμές. Το θρυλικό καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού, πέραν των ρυμουλκών, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε δίπλα του και μία φρεγάτα.
Κατά την τελική φάση του πλου συνοδευόταν τιμητικά από πλωτά σκάφη ιδιωτών και συλλόγων. Στον περίπου ένα μήνα που θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πλοίο και να γνωρίσουν το ένδοξο παρελθόν του.
Ακόμα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εντυπωσιακές επιδείξεις από την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών στο λιμάνι της πόλης.
Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση και οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα
 DCIM/100MEDIA/DJI_0221.JPG
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Με το «Μακεδονία Ξακουστή»…Υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΘ !(video)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2761148693056173014
Σχόλια
item