Συγκλονιστικό Video: «Τώρα μιλούν τα Πολυβόλα» … Αφιέρωμα στους Ξεχασμένους Ήρωες στο Καλπάκι! Συγκλονιστικό Video: «Τώρα μιλούν τα Πολυβόλα» … Αφιέρωμα στους Ξεχασμένους Ήρωες στο Καλπάκι! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συγκλονιστικό Video: «Τώρα μιλούν τα Πολυβόλα» … Αφιέρωμα στους Ξεχασμένους Ήρωες στο Καλπάκι!

Συγκλονιστικό Video: «Τώρα μιλούν τα Πολυβόλα» … Αφιέρωμα στους Ξεχασμένους Ήρωες στο Καλπάκι!
28 Οκτωβρίου 1940. Το πεδίο της μάχης και το Μνημείο με τους «ξεχασμένους» Αθάνατους Ήρωες!
Οι Up Drones σχεδίασαν και παρέδωσαν  στους Απανταχού Έλληνες  ένα Συγκλονιστικό  βίντεο αποδίδοντας φόρο τιμής στους  «Ξεχασμένους «ήρωες που έπεσαν στο Μέτωπο υπερασπίζοντας την ελευθερία της πατρίδας.
Συγκλονιστική είναι  και η Αφήγηση της Μαρινέλας που αποδίδει με ανατριχιαστικό τρόπο το Γράμμα του Στρατιωτη μας που βρίσκεται στο ρέμα στο Καλπάκι…Τώρα μιλούν τα Πολυβόλα !
Στο βίντεο φαίνονται οι εξής τοποθεσίες.
1: Το μνημείο πεσόντων λίγο έξω από το Καλπάκι.
2: Η Μόνη Σωσσίνου στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου από όπου λόγο της στρατηγικής του τοποθεσίας λόγο του υψώματος όπου και βρίσκεται το Πυροβολικό μας έβγαζε της συντεταγμένες κατά την διάρκεια των μαχών.
3: Η Μεσογέφυρα στο Μπουραζάνι.
Στο σημείο που ο επαρχιακός δρόμος από το Μπουραζάνι προς το Μολυβδοσκέπαστο προσεγγίζει τον ποταμό Αώο, βρίσκονται τα ερείπια της κατεστραμμένης πλέον Μεσογέφυρας.
Η γέφυρα είναι κτισμένη σε στρατηγικό σημείο και θεωρείται ότι η πρώτη θεμελίωσή της εδώ έγινε τον 7ο μ.Χ. αιώνα, επί  Κωνσταντίνου Πωγωνάτου.
Παρατηρώντας τα σημερινά θλιβερά απομεινάρια της παλιάς γέφυρας θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας ένα μεγάλο τρίτοξο γεφύρι, με το κεντρικό τόξο μεγαλύτερο των δύο ακραίων και την ασυνήθιστη ιδιομορφία του, που ήταν ο επίπεδος διάδρομος διάβασής του.
Το γεφύρι ανατινάχτηκε το 1940 από τον ελληνικό στρατό κατά την εισβολή των Ιταλών και λίγα χρόνια αργότερα (1944) ολοκληρώθηκε η καταστροφή του από τον γερμανικό στρατό.
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Συγκλονιστικό Video: «Τώρα μιλούν τα Πολυβόλα» … Αφιέρωμα στους Ξεχασμένους Ήρωες στο Καλπάκι!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3337794445651412600
Σχόλια
item