Γιατί το Tindergramming είναι το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό είδος φλερτ; [video]

Γιατί το Tindergramming είναι το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό είδος φλερτ; [video]

Κυκλοφορούν εκεί έξω ιστορίες για ανθρώπους που βρήκαν το “happily ever after” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ιστορία που ακούγεται...εντελώς φανταστική μπορεί να έχει εφαρμογή στην πραγματική ζωή αν έχεις σωστό κριτήριο και ακόμα περισσότερη καλή τύχη.

Παρόλα αυτά για κάθε αφήγηση ζευγαριού που γνώρισε το άλλο του μισό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κάποιου social media υπάρχουν άλλες δέκα περιπτώσεις ερωτικής απογοήτευσης ή ακόμα και σοβαρής σεξουαλικής παρενόχλησης που στοιχειώνει τους χρήστες, κάνοντας τους να ορκιστούν πως θα κάνουν γνωριμία μέσα Facebook, Ιnstagram ή Tinder ποτέ ξανά στη ζωή τους.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ενδεχομένως σκέφτεσαι, σκέφτομαι, σκέφτονται, σκεφτόμαστε όλοι όσοι έχει τύχει κάποια στιγμή να λάβουμε κάποιο μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από έναν άγνωστο είναι το εξής. 


Πώς είναι δυνατόν ένα άτομο που δεν σε ξέρει καθόλου να έχει εισπράξει μέσα από τις φωτογραφίες σου και το προφίλ σου αρκετά θετικά ραδιοκύμματα ώστε να μπει στη διαδικασία να σε διεκδικήσει, πόσες ώρες άραγε έχει περάσει ψαχουλεύοντας το προφίλ σου, μήπως τελικά πάσχει από επικίνδυνα σύνδρομα και παθολογικές εμμονές;

Μία νέα τάση που το τελευταίο διάστημα γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Ευρώπη αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού έχει να κάνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό με το παραπάνω, αφού βασίζεται αρκετά στην εμμονική επιθυμία κάποιου να έρθει σε επαφή μαζί σου, ακόμα κι αν εσύ τον έχεις ήδη απορρίψει.

Δεν ακούγεται σίγουρα η πιο εύκολη φάση στον κόσμο, μπορεί όμως εύκολα να σου συμβεί με το νέο trend που ακούει στο όνομα “Tinderstagremming” και σε απλά ελληνικά σημαίνει την συμπεριφορά κάποιου που ενώ έχει επιχειρήσει χωρίς επιτυχία να κλείσει ραντεβού μαζί σου μέσω Tinder και καταλήγει να παρακολουθεί την κάθε σου κίνηση στο Instagram. 


Σε ακόμα πιο απλά ελληνικά, η απόλυτη περιγραφή της σύγχρονης ερωτικής απελπισίας. Υπάρχει τίποτα περισσότερο απωθητικό από αυτό;

Από τη στιγμή που Tinder και Instagram βρήκαν την διαδικτυακή συνένωση πίσω στο 2015 ο καθένας είναι σε θέση να εντοπίσει την ονομασία σου στο Insta μέσω του προφίλ σου στο Tinder κι αυτό από μόνο του ανοίγει μία πόρτα σε επικίνδυνα μονοπάτια. 


Σύμφωνα με πολύ πρόσφατο ρεπορτάζ του Independent όλο και περισσότερες γυναίκες πέφτουν θύματα της νέας μανίας των Tindergrammers που δεν λένε να σταματήσουν να κατασκοπεύουν το αντικείμενο του ενδιαφέροντος τους σε όποιο μέσο βρουν διαθέσιμο και να ενοχλούν με απανωτά μηνύματα κοπέλες που εξ αρχής έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να αποκτήσουν επικοινωνία μαζί τους.

Η 23χρονη Λόλα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αντιμετώπισε την παραπάνω συμπεριφορά περισσότερες από 13 φορές μέχρι που έφτασε στο σημείο να σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί το Tinder. 


«Πλέον δεν χρησιμοποιώ ποτέ το Tinder και παρόλα αυτά συνεχίζω να λαμβάνω μηνύματα από αγνώστους που επιμένουν ότι με βλέπουν online και ότι θέλουν να γνωριστούμε. Kι όμως είναι ψέμματα, δεν είμαι ποτέ online αλλά με παρακολουθούν μέσω Tinder».

Σε μία εποχή που η επαφή μέσω social media έχει αντικαταστήσει σε μεγάλη βαθμό την πραγματική διαπροσωπική επαφή, μοιάζει λογικό το φλερτ και η προσέγγιση μέσω Instagram να αποτελεί φυσικό επακόλουθο που δεν προβληματίζει. 


Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι έχουν πολύ καλό λόγο να αγχωνόμαστε με συμπεριφορικές αντίστοιχες του Tindergramming, όσο πολύ θα αγχωνόμασταν, για παράδειγμα αν τη δεκαετία του 80 κάποιος καθόταν εμμονικά κάτω από το σπίτι μας. Aπλούστατα, όταν μιλάμε για τρομακτικό stalking αυτή είναι πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Δες παρακάτω ένα βίντεο με ένα κοινωνικό πείραμα βασισμένο στην επικινδυνότητα των γνωριμιών μέσω Tinder.




Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί το Tindergramming είναι το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό είδος φλερτ; [video]
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3517935018229726106
item