«Πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Tι θα συζητήσει με Τραμπ, ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν «Πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Tι θα συζητήσει με Τραμπ, ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Tι θα συζητήσει με Τραμπ, ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν

«Πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Tι θα συζητήσει με Τραμπ, ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν
Επί ποδός βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι «κλειστές» συσκέψεις προετοιμασίας εντείνονται.
Όπως επισημαίνουν από την κυβέρνηση η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για αυτούς και για το λόγο αυτό θυμίζουν τόσο την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα, τα δύο ταξίδια στη Μόσχα και την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα, ενώ κορωνίδα αποτελεί το ταξίδι στις ΗΠΑ.
Η αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τον πρωθυπουργό  στις ΗΠΑ θα συνοδεύουν: ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Πρώτος σταθμός το Σικάγο- Στόχος η προσέλκυση επενδυτών
Κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών και συνομιλιών από τις 14-18 Οκτωβρίου.
Πρώτος σταθμός είναι το Σικάγο, όπου αναμένεται ο πρωθυπουργός να έχει επαφές με αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Αθήνα «καίγεται» να προσελκύσει επενδύσεις προκειμένου να...δικαιωθεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης. Και στην κατεύθυνση αυτή, ο Δ. Παπαδημητρίου φαίνεται να έχει αρκούντως βοηθητικό ρόλο. Σημειωτέον, πως αρμόδιες πηγές σχολιάζουν ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί προπομπό για επόμενο ταξίδι στην Αμερική με αποστολή επιχειρηματιών.
Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός, θα έχει στο Σικάγο επαφές με εκπροσώπους και φορείς της ελληνικής ομογένειας.
Η ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα- Τραμπ
Ο πρωθυπουργός στις 17 Οκτωβρίου θα έχει συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο Πενς. Ενώ το ΔΝΤ, επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον.
Στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Ντ. Τραμπ αναμένεται να βρεθούν:
  • Θέματα οικονομίας, με την ελληνική πλευρά να προτάσσει την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη σταθερή πρόσβαση στις αγορές και την έξοδο από την κρίση
  • Θέματα για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών διεθνών εξελίξεων, όπως επίσης και τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή
  • Θέματα ενέργειας, ζήτημα για το οποίο καταγράφεται διεθνές ενδιαφέρον με βάση τη γεωγραφική θέση της χώρας μας

Epirusblog Gr
5 of 5
«Πυρετός» για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Tι θα συζητήσει με Τραμπ, ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8633153850485774778
Σχόλια
item