Πρέβεζα: Καλές προθέσεις και «θα» για χρηματοδοτήσεις προέκυψαν για την Πρέβεζα από την επίσκεψη Κουρουμπλή (pics) Πρέβεζα: Καλές προθέσεις και «θα» για χρηματοδοτήσεις προέκυψαν για την Πρέβεζα από την επίσκεψη Κουρουμπλή (pics) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Καλές προθέσεις και «θα» για χρηματοδοτήσεις προέκυψαν για την Πρέβεζα από την επίσκεψη Κουρουμπλή (pics)

Πρέβεζα: Καλές προθέσεις και «θα» για χρηματοδοτήσεις προέκυψαν για την Πρέβεζα από την επίσκεψη Κουρουμπλή (pics)
Την Πρέβεζα, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου για την Ήπειρο, επισκέφθηκε την Τρίτη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Πρέβεζας και εν συνεχεία είχε συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη για τα ζητήματα του λιμένα Πρέβεζας, παρουσία του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, εκπροσώπου της Μαρίνας Α.Ε., εκπροσώπων των επαγγελματιών και των εργαζομένων του εμπορικού λιμένα κ.α.
IMG 9747
Διαπιστώθηκαν οι καλές προθέσεις όλων των πλευρών και η διάθεση να υλοποιηθούν έργα που θα εξυπηρετήσουν και τις τρεις χρήσεις του λιμένα, ωστόσο όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Υπουργού, αλλά και του Δημάρχου, απαιτούνται μεγάλα χρηματικά ποσά για τις παρεμβάσεις και μέχρι στιγμής βρισκόμαστε μόνο σε κυβερνητικά «θα».
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης: «Επισκεφθήκαμε την Ακαδημία Ναυτικής Εκπαίδευσης. Είχαμε μία καλή συζήτηση με όλους. Σπουδαστές, καθηγητές, προσωπικό, διοίκηση. Τέθηκαν μία σειρά ζητήματα.
IMG 9751
Ένα ήταν το θέμα της σίτισης. Αυτό το έχουμε λύσει, έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος των σχολών. Είναι περισσότερο διαδικαστικό. Έχουμε κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λίγες, γιατί όπως ξέρετε το 2013 καταργήθηκαν οι θέσεις. 
Από τις 280 πήγαν στις 200 οι μόνιμοι. Τους αντικαθιστούμε με ωρομίσθιους. Φέτος πήραμε 290 ωρομίσθιους στις σχολές σε όλη την Ελλάδα. Εντάξαμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα χρήματα για τον εξοπλισμό και της Σχολής της Πρέβεζας. 
Τέθηκε ένα ζήτημα για την επισκευή του εστιατορίου, γιατί τα παιδιά κάνουν μεγάλη απόσταση μέχρι το εστιατόριο του ΤΕΙ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν εδώ τεχνικοί του Υπουργείου να δουν τι ανάγκες υπάρχουν. Να δούμε και αυτό το ζήτημα και το ζήτημα των κοιτώνων, για να ξεκινήσει άμεσα σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης αυτού του χώρου.
Είχαμε επίσης μία συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παράγοντες του Λιμανιού, εκπροσώπους της Μαρίνας, των εργαζομένων, παρουσία του βουλευτή κου Μπάρκα, του οποίου οφείλω να ομολογήσω η κινητικότητα στο να πιέζει και να οχλεί είναι παραδειγματική. Έτσι πρέπει να κάνει ένας βουλευτής.
Όλοι οι παράγοντες εδώ συμφωνούν σε αυτό που πρέπει να γίνει. Άρα προχωρούμε την ολοκλήρωση του Master Plan για να δημιουργήσουμε προοπτικές ενός λιμανιού για τα επόμενα 20-30 χρόνια. 
Πάνω σε αυτό επισημάνθηκαν οι ανάγκες για να γίνουν τρία έργα, η ανάπτυξη του ανατολικού προβλήτα, το καταφύγιο και τα κρηπιδώματα. Είναι τρία έργα, που πρέπει να βρούμε πόρους να χρηματοδοτήσουμε.
Δύο πολύ σημαντικά έργα που θα απελευθερώσουν τους πνεύμονες της περιοχής, είναι η σύνδεση με την Ιόνια Οδό από δυτικά, αλλά και ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία. Δύο έργα, που κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθούν.
Αφού παρακολουθήσουμε την υλοποίηση του Master Plan για το λιμάνι, δεσμεύομαι να δώσω προτεραιότητα μόλις έρθει στο Υπουργείο, ώστε να εγκριθεί. 
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάρουμε μία πρωτοβουλία και με το βουλευτή και με το Δήμαρχο να κάνουμε μία συνάντηση με το Υπουργείο Υποδομών, ώστε να δούμε πως θα βρούμε τους πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τα τρία αυτά έργα, που προανέφερα για το λιμάνι.
Η Πρέβεζα είναι ένα εμπορικό λιμάνι στην περιοχή, που έχει ανάγκη ο τόπος και πρέπει να στηριχθεί».
IMG 9754
Από την πλευρά του ο κ. Μπαϊλης υποστήριξε: «Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Υπουργό, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κάναμε μία συνάντηση από κοντά. 
Η τοπική κοινωνία στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τροποποίηση του Master Plan. Θέλουμε μία αναβάθμιση του εμπορικού λιμένα και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργήσει η ανατολική προβλήτα. Αυτό το κατάλαβε. Υπάρχει μία κοινή συνισταμένη προς αυτή την κατεύθυνση.
Καταθέσαμε ειδική μελέτη στη Γραμματεία Λιμενικών Έργων με έναν προϋπολογισμό 1,2 εκατομ. ευρώ, για αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων. Αφορά την παραλία. Είχαμε μία συνάντηση και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε, ο οποίος γνωρίζει για το έργο. 
Από εκεί και πέρα ακούστηκε ότι πρέπει να συνυπάρχει το λιμάνι και με τη Μαρίνα και πάμε σε μία ποιοτική αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού για τον τόπο μας. Είναι ευχάριστο που ο επιχειρηματίας θα είναι ντόπιος. Υπάρχει και προϋπολογισμός περίπου 900.000 ευρώ για το αλιευτικό καταφύγιο.
Ζητήσαμε επίσης να στηριχθεί η Ναυτική Ακαδημία και να αποκτήσει και τη δυνατότητα να δίνει και πτυχία σωστικών. Μπορεί να γίνει αυτό και πιστεύω πως θα γίνει.
Για τη χρηματοδότηση υλοποίησης της μελέτης του 1,2 εκατομ. ευρώ υπήρχε μία θετική ανταπόκριση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών. Μας υποσχέθηκε ότι θα δρομολογηθεί. Για την ανατολική προβλήτα –και μόνο γι’ αυτή- απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατομ. ευρώ».
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Καλές προθέσεις και «θα» για χρηματοδοτήσεις προέκυψαν για την Πρέβεζα από την επίσκεψη Κουρουμπλή (pics)
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2354859603170391073
Σχόλια
item