Γιάννενα: O Lubomyr Melnyk στο Soundtrope Festival Γιάννενα: O Lubomyr Melnyk στο Soundtrope Festival | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: O Lubomyr Melnyk στο Soundtrope Festival

                 Γιάννενα: O Lubomyr Melnyk στο Soundtrope Festival

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης Soundtrope Festival ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Lubomyr Melnyk έρχεται στα Ιωάννινα για μία εμφάνιση στο Πνευματικό Κέντρο την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 21:00. 

Ο συνθέτης και βιρτουόζος πιανίστας επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στα Ιωάννινα. 

Γεννημένος το 1948 στο Μόναχο, ο Lubomyr Melnyk  έχει αφιερώσει περισσότερα από 40 χρόνια σκληρής εργασίας και μελέτης ώστε να επιτύχει τελικά να κάνει ευρύτερα γνωστή την Continuous Piano Music, μια αυξημένης δυσκολίας τεχνική πιάνου που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ πλέον θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους και πρωτοπόρους πιανίστες στον κόσμο. 

Ο 69χρονος Ουκρανός συνθέτης αποτελεί έναν από τους κύριους εκπροσώπους του μινιμαλιστικού κινήματος της δεκαετίας του ‘70 στη σύγχρονη μουσική μαζί με τους Philip Glass, Ludovico Einaudi κ.α. 

Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70 έχει κυκλοφορήσει περισσότερες από 20 δισκογραφικές δουλειές και έχει συνθέσει περισσότερα από 90 έργα, ως επί το πλείστον για σόλο ή σύνολα πιάνο. 

Οι κυκλοφορίες του “Corollaries” (2013), “Evertina” (2014) και “Rivers and Streams” (2015), σε συνεργασία με την Erased Tapes Records, απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, ενώ η συμμετοχή του σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως Primavera (Βαρκελώνη), Latitude (Ηνωμένο Βασίλειο), LeGuessWho? (Ουτρέχτη), επισφράγισαν και ανέδειξαν στο ευρύ κοινό την αξία και την μοναδικότητα του ως καλλιτέχνη. 

Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Illirion” κυκλοφόρησε από την Sony Classical Music. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μειωμένο), 12 (προπώληση), 15 (είσοδος).

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                 
Γιάννενα: O Lubomyr Melnyk στο Soundtrope Festival
Epirusblog Gr
5 of 5
                 
Ιωάννινα 494253291168996400
Σχόλια
item