ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩN: Η ανομβρία φέρνει και…. καθαρισμό της λίμνης ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩN: Η ανομβρία φέρνει και…. καθαρισμό της λίμνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩN: Η ανομβρία φέρνει και…. καθαρισμό της λίμνηςΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩN: Η ανομβρία φέρνει και…. καθαρισμό της λίμνης
Στην απόφαση να προχωρήσουν με ειδικά συνεργεία στον καθαρισμό της λίμνης Παμβώτιδας, σε συγκεκριμένα σημεία περιμετρικά αυτής, κατέληξαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς.
Άλλωστε οι εικόνες που αντικρίζει κανείς περιμετρικά της λίμνης, εξαιτίας της ανομβρίας και της πτώσης της στάθμης της Παμβώτιδας, είναι αποκαλυπτικές. Σε πολλά σημεία, τα νερά έχουν υποχωρήσει και έχει αποκαλυφθεί ο πυθμένας. 
Μηχανάκια, κρεβάτια σιδερένια, σωλήνες και άλλα βαριά αντικείμενα, βγαίνουν στο φως και δείχνουν την ανευθυνότητα και την ασυνειδησία όσων τα πέταξαν μέσα στη λίμνη.
Η πτώση των υδάτων, δίνει την ευκαιρία να επέμβουν οι φορείς και να καθαρίσουν τη λίμνη Παμβώτιδα από τα σκουπίδια και τα βαριά αντικείμενα που βρίσκονται στον πυθμένα της.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης είναι ήδη σε συνεννόηση ενώ έχει κάνει επαφές με τους νησιώτες και έχει λάβει σχετικό έγγραφο από τους ερασιτέχνες αλιείς. Ο ίδιος μαζί με άτομα της υπηρεσίας έκαναν αυτοψία σε πολλές περιοχές γύρω από την Παμβώτιδα και ετοιμάζονται να μπουν μέσα στη λίμνη για να καθαρίσουν περιμετρικά αυτής.
«Είναι μια ευκαιρία να μπούμε με συνεργεία και να καθαρίσουμε τη λίμνη μας. Ήδη, έχουμε κάνει αυτοψία και ξέρουμε που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε. Οι περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσουν είναι κοντά στο Πέραμα, στη Μονή Δουραχάνης καθώς και στην περιοχή του Νησιού.
Οι ομάδες θα χωριστούν και θα καθαρίσουν χωρίς την χρήση μηχανήματος μιας και υπάρχει φόβος εξαιτίας της πτώσης της στάθμης του νερού.
«Θα δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και άλλοι εθελοντικοί φορείς που και αυτοί θα κάνουν ανάλογες δράσεις», κατέληξε ο κ. Κατηρτσίδης, λέγοντας ότι παράλληλα προχώρησαν και στον καθαρισμό της περιοχής του εργοταξίου αλλάζοντας εντελώς την όψη της περιοχής.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩN: Η ανομβρία φέρνει και…. καθαρισμό της λίμνης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5532418603385904222
Σχόλια
item