Γιάννενα: Σέρλοκ Χόλμς, σεμινάρια θεατρικής αγωγής και Micro μ, από το ΔΗΠΕΘΕ Γιάννενα: Σέρλοκ Χόλμς, σεμινάρια θεατρικής αγωγής και Micro μ, από το ΔΗΠΕΘΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σέρλοκ Χόλμς, σεμινάρια θεατρικής αγωγής και Micro μ, από το ΔΗΠΕΘΕ

Γιάννενα: Σέρλοκ Χόλμς, σεμινάρια θεατρικής αγωγής και Micro μ, από το ΔΗΠΕΘΕ
Ένας χειμώνας γεμάτος θέατρο και δημιουργικότητα ξεκινά. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, βρίσκεται στην αφετηρία της φετινής σεζόν, και οι δυο πρώτες δράσεις του, ξεκινούν σήμερα Σάββατο.
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφέρθηκε στις πρώτες δράσεις, αλλά και στο φετινό έργο της Παιδικής Σκηνής.
Όπως είπε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος το ΔΗΠΕΘΕ, οργανώνει «Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και Λόγου» για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη θεατρική τέχνη.
Στα σεμινάρια διδάσκουν έμπειροι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι και καθηγητές με συναφείς ειδικότητες. Θα γίνουν μαθήματα Υποκριτικής για Ενήλικες (αρχαρίων και προχωρημένων), Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, Θέατρο για Εφήβους, Ειδικές Θεματικές Ενότητες για το θέατρο «Masterclass», ενώ θα λειτουργήσει και η Ερασιτεχνική Πειραματική Σκηνή. 
Τα μαθήματα θα αρχίσουν σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου και οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ.
Το Micro μ Festival
Επίσης, σήμερα Σάββατο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, συμμετέχει στο Micro μ Festival.
Δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό «μικρό» κινηματογράφο.
Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.
«Συνταγή επιτυχίας και πόλο έλξης του φεστιβάλ αποτελούν σαφώς οι απευθείας συνδέσεις κι η ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, οι οποίες εκτός από το να προσφέρουν ψυχαγωγία, στήνουν ζωντανά έναν άμεσο κινηματογραφικό διάλογο μεταξύ του ετερόκλητου κοινού του», είπε χαρακτηριστικά η κα. Βακαλοπούλου.
Σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα στο Θέατρο Καμπέρειο. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε είτε στο ταμείο του Θεάτρου, είτε μέσω Viva.gr
Η Παιδική Σκηνή
Τον φετινό χειμώνα στο ΔΗΠΕΘΕ τα… πάντα αλλάζουν, για χιλιάδες μαθητές. Η σκηνή του Καμπερείου Θεάτρου, μεταμορφώνεται σε Βικτωριανό Λονδίνο και τα παιδιά ετοιμάζονται να βιώσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας αυθεντικής ιστορίας του Σέρλοκ Χολμς!
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζει την αυθεντική ιστορία του Άρθουρ Κόναν Ντόϋλ «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι», σε νέα θεατρική διασκευή για παιδιά, γεμάτη μυστήριο και περιπέτειες!
Όπως δήλωσε η κα. Βακαλοπούλου, η φετινή παράσταση είναι μια ευφυέστατη υπόθεση που ζωντανεύει μέσα από μια νέα θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου γεμάτη δράση, ρυθμό και χιούμορ, που εξασκεί την παρατηρητικότητα και τη μνήμη των παιδιών, αλλά και καλλιεργεί μέσα τους την αίσθηση της φιλίας και της δικαιοσύνης ωθώντας τους να εξετάσουν τις διαφορετικές «όψεις» της αλήθειας που παρουσιάζονται από τα πρόσωπα της ιστορίας!
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Παντελής Παπαδόπουλος, Γιαννιώτης, ιδρυτικό μέλος του ΟΗΘ και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο και τους συντελεστές, ενώ κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να δουν την παράσταση, την οποία χαρακτήρισε ξεχωριστή.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σέρλοκ Χόλμς, σεμινάρια θεατρικής αγωγής και Micro μ, από το ΔΗΠΕΘΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4945831075097116097
Σχόλια
item