Πέντε νεκροί στην κεντρική Ευρώπη από την καταιγίδα Herwart

Εικόνα από τις πλημμύρες στο Αμβούργο (Bodo Marks/dpa via AP)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καταιγίδα που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί τέσσερις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, προκαλώντας διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης.

Στην Τσεχία, μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρων κοντά στην Τρέμπιτς και ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Ζιτζίν.

Στην Πολωνία, ένας οδηγός σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του αφού προσέκρουσε σε κλαδί που είχε πέσει στον δρόμο κοντά στη Ζετσίν στα βορειοδυτικά, ενώ η πτώση ενός κλαδιού πάνω σε αυτοκίνητό σκότωσε άλλον ακόμα έναν αυτοκινητιστή στην δυτική πόλη Οπόλε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στη Γερμανία, ένας 63χρονος που κοιμόταν σε μικρό λεωφορείο σε καταυλισμό στην Μπάιε ντε Τζάντε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αιφνιδιάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με τα πόδια, ανέφερε η Αστυνομία.

Στο Αμβούργο, δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στη συνοικία της ψαραγοράς, κοντά στον Έλβα. Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την εταιρία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας σε δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές και πολλούς αυτοκινητοδρόμους στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Η στάθμη του νερού σε πολλούς ποταμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας έφθασε το όριο συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό», ανέφερε σήμερα το πρωί σε μια ανακοίνωση η Σόνια Χολινγκέροβα Χεντρίκοβα, εκπρόσωπος της δημόσιας εταιρίας ηλεκτρισμού CEZ.

Περίπου 200.000 άτομα έχουν επηρεαστεί από τις διακοπές ρεύματος στη δυτική Πολωνία.

Στην Αυστρία, οι διοργανωτές ακύρωσαν σήμερα το πρωί το σλάλομ έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι ανδρών στο Σόλντεν, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χιλιόμετρα την ώρα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πέντε νεκροί στην κεντρική Ευρώπη από την καταιγίδα Herwart
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6246713941572428614
item