H Άγκυρα δεν θέλει...Τούρκο στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας

O τουρκικής καταγωγής Τζεμ Οζντεμίρ, ηγέτης των Πρασίνων

Για τον Ερντογάν, ο τουρκικής καταγωγής Τζεμ Οζντεμίρ, ηγέτης των Πρασίνων και φαβορί για το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, είναι "κόκκινο πανί".

Η Άγκυρα δυσφορεί με το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ο συγκεκριμένος ..Τούρκος ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους με το Βερολίνο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος για προβλήματα στις σχέσεις Γερμανίας- Τουρκίας, κι ότι το προηγούμενος έτος ήταν δύσκολο". 

Οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου δημοσιεύονται στο σημερινό περιοδικό "Spiegel" με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να επισημαίνει ότι, μετά τις εκλογές στη Γερμανία, η Άγκυρα πιστεύει στην εξομάλυνση των σχέσεων κι ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να καταβάλει κάθε προσπάθεια.

Στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν επικρατεί αναστάτωση καθώς το AKP δεν θέλει τον Οζντεμίρ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.Κι αυτό γιατί ο Τζεμ Οζντεμίρ είναι σφοδρός πολέμιος του Ταγίπ Ερντογάν και δεν το κρύβει. 


Έχει αποκαλέσει δημοσίως τον "Σουλτάνο του Βοσπόρου" "δικτάτορα",ενώ ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του κόμματός του ήταν: "Για να εξοργίσετε τον Ερντογάν, ψηφίστε Οζντεμίρ ". 
   
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑKP, Mουσταφά Γενερόγλου, επισημαίνει ότι η επιλογή του Οζντεμίρ στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν θα ήταν καλή για τις διμερείς σχέσεις. 

"Ο Τζεμ Οζντεμίρ θεωρείται στην Τουρκία ως κάποιος που θέλει να μεσολαβήσει στην τουρκική εγχώρια πολιτική", επισημαίνει ο Γενερόγλου.         
Ο ίδιος ο ηγέτης των Πρασίνων είχε δηλώσει προεκλογικά στο γερμανικό δίκτυο "n-tv.de" ότι αν το κόμμα του συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα κάνει ότι μπορεί για να βλάψει τον Ερντογάν

"Αν εμείς συγκυβερνήσουμε, θα εργαστούμε για να λάβουμε τα μέτρα εκείνα που θα βλάψουν πραγματικά τον πρόεδρο Ερντογάν", είχε πει ο Οζντεμίρ. 
 
"Πιστεύω ότι για καθαρά πολιτικούς λόγους, ο Ερντογάν θα καταβάλει προσπάθειες για να δώσει μία ευκαιρία στον Οζντεμίρ, αν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ". Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από αυτόν - τον αρχηγό του Κόμματος των Πρασίνων", προσθέτει ο Μουσταφά Γενερόγλου.   
epirusblog.gr
5 of 5
H Άγκυρα δεν θέλει...Τούρκο στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6646017594690153068
item