Πως ερμηνεύονται τα όνειρα μας από τον Freud;

Πως ερμηνεύονται τα όνειρα μας από τον Freud;

Σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλη το «όνειρο» είναι η ζωή του νου κατά τη διάρκεια του ύπνου, μία ζωή που έχει ορισμένες ομοιότητες με την εν εγρήγορση ζωή και ταυτόχρονα διαφέρει σημαντικά από αυτήν...

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε, όλοι οι αρχαίοι λαοί έδιναν μεγάλη σημασία στα όνειρα και θεωρούσαν ότι έχουν πρακτική αξία. Για τους Έλληνες δε  αλλά και άλλους ανατολικούς λαούς ήταν πραγματικά ασύλληπτο να επιχειρήσουν μία εκστρατεία χωρίς να συμβουλευτούν τον ερμηνευτή των ονείρων.

Όταν... ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την κατακτητική του εκστρατεία βρισκόταν στο πλευρό του οι πιο διάσημοι ερμηνευτές ονείρων. Η πόλη της Τύρου, που ήταν ακόμη νησί, αντέταξε τόσο σκληρή άμυνα ώστε ο Αλέξανδρος σκέφτηκε να εγκαταλείψει την πολιορκία. 


Όμως μία νύχτα ονειρεύτηκε έναν σάτυρο που χόρευε θριαμβευτικά  και όταν το διηγήθηκε στους ερμηνευτές των ονείρων του είπαν ότι το όνειρο προμήνυε την άλωση της πόλης. Έδωσε λοιπόν διαταγή να επιτεθούν και κατέλαβε την πόλη.
Σύμφωνα τώρα με τον λαό...
ή τουλάχιστον με αυτά που εγώ έχω ακούσει, αν δεις στον ύπνο σου «αίμα» (σημαίνει ότι θα γίνει ~ κάτι γρήγορο), αν δεις ότι φοράς  «νυφικό» (και δεν είσαι παντρεμένη είναι ~ καλό, αν είσαι παντρεμένη όμως είναι ~ στεναχώρια), αν δεις ότι φοράς  «παπούτσια»  νομίζω ότι είναι ~ πάλι στεναχώρια. Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες ακόμη ερμηνείες ονείρων που μου διαφεύγουν.

kontasou.com
epirusblog.gr
5 of 5
Πως ερμηνεύονται τα όνειρα μας από τον Freud;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2095749495891125515
item