Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI

Νέα σοβαρή τροπή για το Λευκό Οίκο παίρνει η έρευνα για τις υπόγειες επαφές μεταξύ του "στρατοπέδου" του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας κατά την εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις ομοσπονδιακές αρχές τη Δευτέρα το πρωί, αφότου ένα πρόσωπο κοντά στην υπόθεση είπε στην εφημερίδα New York Times ότι απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες.

Σύμφωνα
 με τους New York Times, που επικαλούνται το πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, οι δικαστικές αρχές ζήτησαν και την παράδοση του πρώην συνεργάτη του Μάναφορτ, Ρικ Γκέιτς στο FBI.

Οι κατηγορίες κατά του Μάναφορτ και του Γκέιτς, δεν έγιναν άμεσα γνωστές, αλλά καταδεικνύουν μία σημαντική κλιμάκωση της ειδικής έρευνας που έχει ρίξει «σκιά» στον πρώτο χρόνο θητείας της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Γκέιτς είναι επί χρόνια «προστατευόμενος», και συνέταιρος του Μάναφορτ. Το όνομά του εμφανίζεται σε έγγραφα που συνδέονται με επιχειρήσεις που η εταιρεία του κ. Μάναφορτ σύστησε στην Κύπρο για να λαμβάνει αμοιβές από πολιτικούς και επιχειρηματίες στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση των ΝΥΤ. 

Ο κ. Μάναφορτ είναι υπό έρευνα για παραβιάσεις του ομοσπονδιακού φορολογικού νόμου, ξέπλυμα χρήματος και ελέγχεται αν αποκάλυψε επαρκώς τις υπηρεσίες λόμπι που ασκούσε.

Δριμύτατη επίθεση στη Χίλαρι Κλίντον και στους Δημοκρατικούς εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ παραδόθηκε στο FBI
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1666045569572052563
Σχόλια
item