Στο… μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ γ’ αξιολόγηση και F16 -Eρχεται εβδομάδα αποτίμησης Στο… μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ γ’ αξιολόγηση και F16 -Eρχεται εβδομάδα αποτίμησης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στο… μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ γ’ αξιολόγηση και F16 -Eρχεται εβδομάδα αποτίμησης

Στο… μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ γ’ αξιολόγηση και F16 -Eρχεται εβδομάδα αποτίμησης
Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα όσα διημείφθησαν στο Hilton για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα F16 επίκειται εβδομάδα… αποτίμησης σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επίκειται – σε πρώτη φάση- συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ (πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδας) και όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη στο iefimerida «θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία μόλις το επιτρέψει το Πρόγραμμα του πρωθυπουργού». 
Σημειωτέον, ότι τα μέλη της πτέρυγας των «53» γκρινιάζουν για το γεγονός ότι τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργού, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθούν και για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αλλά και για το παρασκήνιο και τις… αποσκευές με τις οποίες επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός.
Ο Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός έχει δώσει ήδη τον τόνο και για τα δύο ζητήματα:
Πρώτον, ανέφερε πρόσφατα για την τρίτη αξιολόγηση πως «είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα κουβέντιασε με τη διευθύντρια του Ταμείου Κρ. Λαγκάρντ. Τα παραπάνω άλλωστε επιβεβαιώθηκαν –προς ώρας- από τον πρώτο γύρο της διαπραγμάτευσης, αφού οι θεσμοί αναχώρησαν χωρίς να θέσουν μεγάλα εμπόδια.
Καθότι αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν «διαχειρίσιμο» το δημοσιονομικό κενό περί τα 200εκατ. ευρώ που εντοπίζουν οι θεσμοί για τον προϋπολογισμό του 2018.
Δεύτερον, ξεκαθάρισε από τη Βουλή ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία προς το παρόν για τα F16 παρά μόνο διαπραγμάτευση και ότι η δαπάνη θα αγγίξει το 1,1δις ευρώ σε βάθος δεκαετίας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Στο… μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ γ’ αξιολόγηση και F16 -Eρχεται εβδομάδα αποτίμησης
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 310175322503449762
Σχόλια
item