Πράσινο φως την Πέμπτη από το Euroworking Group για την υποδόση Πράσινο φως την Πέμπτη από το Euroworking Group για την υποδόση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πράσινο φως την Πέμπτη από το Euroworking Group για την υποδόση

Πράσινο φως την Πέμπτη από το Euroworking Group για την υποδόση

Σύμφωνα με πληροφορίες το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί για την εκταμίευση των 800 εκατ. Ευρώ καθώς οι θεσμοί φαίνεται πως έχουν πειστεί για το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών. 

Αναλυτικότερα η εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται παράλληλα πως σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί "ομονοούν" πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι σημαντικά υψηλότερο του 1,75% του ΑΕΠ που προβλέπεται. 

Τα "σύννεφά" και τα "ανοιχτά μέτωπα"
Σημαντικό ζήτημα φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς στην «λευκή τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ στον οποίο οι προβλέψεις της κυβέρνησης φαίνεται να προβληματίζουν τα τεχνικά κλιμάκια. 

Σημαντικές φαίνεται πως παραμένουν οι ενστάσεις των θεσμών και στη ρύθμιση των 120 δόσεων για την ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στα κριτήρια υπαγωγής των επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. 

Αύριο αναμένεται να περάσουν το «κατώφλι» του Hilton και να συναντηθούν με τους θεσμούς τόσο η κα. Αχτσιόγλου, όσο και οι κύριοι Τσακαλώτος, Σταθάκης και Παπαδημητρίου. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Πράσινο φως την Πέμπτη από το Euroworking Group για την υποδόση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7679886176549925219
Σχόλια
item