Ερρίκος Ντυνάν: Το επόμενο μεγάλο deal στο χώρο της Υγείας
Σε κερδοφόρα πορεία πέρασε το τελευταίο δίμηνο το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», που αν και έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, κατάφερε όχι μόνο να ορθοποδήσει αλλά να είναι το επόμενο μεγάλο deal, στο χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους δύο τελευταίους μήνες το νοσοκομείο έχει καταφέρει αυτό που πριν από ένα με δύο χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο: τα έσοδα του να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα του.
Ο δρόμος για την υλοποίηση αυτού του στόχου ήταν δύσκολος, καθώς το Ερρίκος Ντυνάν βρέθηκε στην δίνη των οικονομικών σκανδάλων.  
Είναι ενδεικτικό πως οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τα Ταμεία, ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. ευρώ, το φθινόπωρο του 2014.
Με δάνειο ύψους 120 εκατ ευρώ από τη μητρική Πειραιώς, η Ημίθεα απέκτησε το σύνολο του ενεργητικού του νοσοκομείου. Με τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν εργαζόμενοι και Ταμείο καθώς και ένα μέρος από το δάνειο ύψους 90 εκατ. ευρώ του Ντυνάν που είχε πάρει από την Cuprys Popular Bank και το οποίο πέρασε στην Πειραιώς.
Χρειάστηκαν άλλα 60 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο.
Στο τιμόνι του Ερρίκος Ντυνάν τοποθετήθηκε στις αρχές του 2017 ο έμπειρος τραπεζίτης Γεράσιμος Τσιαπάρας ο οποίος κατάφερε να αλλάξει άρδην την εικόνα του νοσοκομείου.
 Πως τα κατάφερε; Όπως ο ίδιος λέει στο insider.gr «Είδα το νοσοκομείο ως ασθενής. Κοίταξα την κατάσταση ως εξυπηρετούμενος».
 Τα αποτελέσματα της διοίκησης του απτά: σήμερα η πληρότητα στο νοσοκομείο είναι 60% ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία.
 Επίσης το νοσοκομείο προχωρά σε δύο σημαντικές επενδύσεις, στην αγορά μαγνητικού και αξονικού τομογράφου ύψους 3 εκατ. ευρώ καθώς και στον εκσυγχρονισμό των χειρουργείων  του νοσοκομείου.
 Είχε προηγηθεί επένδυση ακόμη 3 εκατ. ευρώ στον τεχνολογικό εξοπλισμό ψηφιακού μαστογράφου κλπ  που ανανέωσε πλήρως την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου. 
Παράλληλα   σε συντονισμό με την Τράπεζα Πειραιώς επήλθε νέο πνεύμα συνεργασία με τouς εργαζομένους, καθώς διατηρήθηκαν οι θέσεις εργασίας και δεν έγιναν μειώσεις μισθών. Επίσης υπήρξε  εσωτερική αναβάθμιση όλων των αξιόλογων στελεχών, ενώ έγινε πρόσληψη και νέων ταλαντούχων γιατρών.
Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Τσιαπάρας, ανέφερε χαρακτηριστικά «Για πρώτη φορά το νοσοκομείο απέκτησε εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Αναδείξαμε τον κοινωνικό ρόλο του νοσοκομείου. Πλέον είναι ένα νοσοκομείο – κόσμημα».
Η πώληση το νοσοκομείου
Η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν θα πραγματοποιηθεί όταν θα είμαστε έτοιμοι, τονίζει ο κ. Τσιαπάρας.
Ήδη όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και συζητήσεις με funds του εξωτερικού για την απόκτηση του νοσοκομείου.
Ενδιαφέρον όμως έχουν εκφράσει και εγχώριοι νοσοκομειακοί Όμιλοι.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι η διοίκηση της τράπεζας, στο πλαίσιο και της ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων που δεν εντάσσονται στο core business του ομίλου, αποφάσισε την πώληση του νοσοκομείου.
Η Πειραιώς ανέθεσε στην PwC να διενεργήσει τον σχετικό διαγωνισμό, υπήρξε ενδιαφέρον από δύο υποψήφιους αγοραστές - την Ευρωκλινική του ομίλου Global Finance και την γυναικολογική κλινική ΡΕΑ- που πραγματοποίησαν due diligence αλλά τελικώς τα προσφερόμενα τιμήματα δεν ικανοποίησαν τον πωλητή.