Γιάννενα: Στα δύσκολα μαζί, στις συσκέψεις οι αρεστοί… Γιάννενα: Στα δύσκολα μαζί, στις συσκέψεις οι αρεστοί… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα δύσκολα μαζί, στις συσκέψεις οι αρεστοί…

Γιάννενα: Στα δύσκολα μαζί, στις συσκέψεις οι αρεστοί…
Έντονη αντίδραση της Περιφέρειας και του δήμου Ζίτσας για τη μη πρόσκλησή τους
στη σύσκεψη για το αεροδρόμιο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 
Ξαφνικά, αλλά όπως φαίνεται όχι αναιτιολόγητα, ένα μήνα μετά τη δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την επίλυση του προβλήματος με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο, το σκηνικό παίρνει και πάλι «φωτιά».

Αιτία και αφορμή αυτή τη φορά, όχι το γεγονός, ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η λύση με τις δεξαμενές καυσίμων και την τροφοδοσία των αεροσκαφών, αλλά το ότι το υπ. Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται να ακολουθεί μία διαφορετική στρατηγική από αυτήν, που ακόμη και ο πρωθυπουργός θέλησε να δείξει με την παρέμβασή του. 
Για την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη φορέων στο υπουργείο, την οποία συγκαλεί ο Γεν. Γραμματέας Μεταφορών Θ. Βούρδας.
Οι προσκλήσεις στη σύσκεψη έχουν ανακοινωθεί εδώ και λίγες ημέρες, όμως τέτοια πρόσκληση δεν έφτασε ποτέ στην Περιφέρεια Ηπείρου, ούτε όμως και στο δήμο Ζίτσας, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις και των δύο φορέων.
Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής μάλιστα είναι εξαιρετικά δηκτική με προσωπική επίθεση στον κ. Βούρδα, τον οποίο καταγγέλλει, ότι δεν επιθυμεί την παρουσία της Περιφέρειας στη σύσκεψη και επιχειρεί να ερμηνεύσει και τις πιθανές αιτίες για αυτό.
Ο κ. Καχριμάνης κλήθηκε στη σύσκεψη την Πέμπτη κατόπιν της αντίδρασής του προς το γραφείο του ο κ. Βούρδας, ο οποίος απέρριψε το αίτημα μετάθεσης της ημερομηνίας λόγω της απουσίας του κ. Καχριμάνη στο εξωτερικό για τη διεθνή έκθεση Anuga «…απουσία που ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, κάτι που προφανώς γνώριζαν και οι εμπνευστές της σύσκεψης.
Είναι προφανές, ότι επιθυμεί η σύσκεψη να γίνει σε «αποστειρωμένο» και «ασφαλές» για τον ίδιο περιβάλλον. 
Γιατί γνωρίζει ότι με την παρουσία του Περιφερειάρχη θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για το αν διέταξε έρευνα - όπως είχε δηλώσει - για τους υπαίτιους που έλυσαν την σύμβαση με τον ανάδοχο για τον εφοδιασμό με καύσιμα των αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων (και ποια είναι τα αποτελέσματά της) και βέβαια γιατί δεν προχωρά το ζήτημα των μόνιμων εγκαταστάσεων.
Ο κ. Γενικός Γραμματέας, με τη στάση του:
Προσβάλει όμως το θεσμό της Περιφέρειας.
Παραβλέπει το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν εκείνη που την περασμένηάνοιξη ανέλαβε και υλοποίησε σε ταχύτατο χρόνο απαραίτητα έργα στο χώρο του Αεροδρομίου, ώστε να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση. Έτσι αποφεύχθηκε η δυσφήμιση της Ηπείρου, των Ιωαννίνων, αλλά και του ιδίου ως πολιτικού προϊσταμένου της Υ.Π.Α..
Εξακολουθεί να αγνοεί ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και του Δήμου Ζίτσας, στον οποίο ανήκει κατά το ήμισυ και βεβαίως έχει περιφερειακή διάσταση, καθώς είναι το μοναδικό αεροδρόμιο εντός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου.
Η στάση του κ. Θ. Βούρδα, οφείλει να προβληματίσει και την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί, στο κατά πόσο συνάδει με το επικείμενο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που προγραμματίζεται στα Ιωάννινα και για το οποίο επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και την ευρύτερη σύνθεση θέσεων και προτάσεων για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο, ένα από τα οποία είναι και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφ. Αρχής.
Ο δήμος Ζίτσας
Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου προκάλεσε το γεγονός, ότι ο δήμος Ζίτσας επίσης δεν κλήθηκε να συμμετέχει στη σύσκεψη φορέων. Σε γραπτή δήλωσή του ο Μιχ. Πλιάκος αναφέρει:
«Φαίνεται πως ορισμένοι συστηματικά αθετούν το λόγο τους και μάλιστα για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες. 
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο στο δημαρχείο Ιωαννίνων όλοι οι συμμετέχοντες φύγαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας στο υπουργείο, αφού είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση από τους Βουλευτές και τους διοργανωτές της σύσκεψης ότι θα αναλάμβαναν πρωτοβουλία για να οριστικοποιήσουν τη συνάντηση είτε με τον αρμόδιο Υπουργό, είτε με στελέχη του υπουργείου. 
Αντ’ αυτού λίγους μήνες μετά, «ξέχασαν» να ειδοποιήσουν ορισμένους από τους συμμετέχοντες σε εκείνη τη σύσκεψη, μεταξύ αυτών και το δήμο Ζίτσας. Με έκπληξη λοιπόν πληροφορήθηκα από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για το αν θα παραστώ στη σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα. 
Ο δήμος Ζίτσας παρευρίσκεται πάντα σε συσκέψεις-εκδηλώσεις για τη διεκδίκηση αιτημάτων και ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάποιοι επέλεξαν αυτή τη φορά, να τον αποκλείσουν. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. 
Εμείς ως Δημοτική Αρχή του δήμου Ζίτσας θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με μοναδικό σκοπό το αεροδρόμιο Ηπείρου «Βασιλεύς Πύρρος» να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών που θα δώσουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Κανείς δεν θα μπορέσει να απεμπολήσει τα δικαιώματά και τα κεκτημένα μας, ούτε να ανακόψει τα όνειρα και σχέδια μας για την ανάπτυξη του τόπου».
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα δύσκολα μαζί, στις συσκέψεις οι αρεστοί…
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3956245878620396442
Σχόλια
item