Ιράκ: Ιρακινός στρατός και Κούρδοι παίρνουν θέσεις μάχης Ιράκ: Ιρακινός στρατός και Κούρδοι παίρνουν θέσεις μάχης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιράκ: Ιρακινός στρατός και Κούρδοι παίρνουν θέσεις μάχης

Ιράκ: Ιρακινός στρατός και Κούρδοι παίρνουν θέσεις μάχης
Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα επιχειρήσεις στην επαρχία του Κιρκούκ, περιοχή που διεκδικούν τόσο η Βαγδάτη όσο και το Ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε στο AFP ένας Ιρακινός στρατηγός, ενώ οι Κούρδοι δηλώνουν έτοιμοι να αμυνθούν.
«Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν για να λάβουν τις στρατιωτικές θέσεις που είχαν πριν τα γεγονότα του Ιουνίου του 2014», τις οποίες οι πεσμεργκά, οι Κούρδοι μαχητές, έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο στρατηγός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στο Κιρκούκ για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές «απειλές» του ιρακινού στρατού, μετέδωσε το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Κόσρατ Ράσουλ.
«Δεκάδες χιλιάδες πεσμεργκά και δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη λάβει θέσεις μέσα και γύρω από το Κιρκούκ», πρόσθεσε.
«Τουλάχιστον 6.000 επιπλέον πεσμεργκά έχουν αναπτυχθεί από την Πέμπτη το βράδυ για να αντιμετωπίσουν την απειλή των ιρακινών δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσουλ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιράκ: Ιρακινός στρατός και Κούρδοι παίρνουν θέσεις μάχης
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 710782630402887840
Σχόλια
item