Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά άμεσα το Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά άμεσα το Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά άμεσα το Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας

Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά άμεσα το Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας
Με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας στις εγκαταστάσεις του ιδρύματός μας, ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας, γνωστοποίησε τις θέσεις μας για το ζήτημα της μεταφοράς και της συγχώνευσης του ΤΕΙ Πρέβεζας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ως Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πρέβεζας, από το 2012 η θέση μας για το νομοσχέδιο που αναφερόταν στις συγχωνεύσεις και τις μεταφορές τμημάτων, ήταν η Πρέβεζα να γίνει το κέντρο των οικονομικών σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου κι επιπλέον να μεταφερθεί και το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας στην Πρέβεζα. 

Ερχόμενοι όμως, στο σήμερα και στο ενδεχόμενο το ΤΕΙ Πρέβεζας να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και σε ένα αλλόκοτο σενάριο να κλείσει η σχολή και να μεταφερθεί εκεί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την ανανεωμένη πρότασή μας. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της ένταξής μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα είμαστε θετικοί με την προϋπόθεση το ΤΕΙ Πρέβεζας να παραμείνει στη θέση του και να οριστεί ως κέντρο των οικονομικών σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεταφέροντας στην Πρέβεζα το οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου αλλά και το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. 

Τα κριτήρια αυτής της πρότασης βασίζονται αρχικά στις κτιριακές εγκαταστάσεις που κοσμούν το χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ικανές να στεγάσουν και τα δυο τμήματα τα οποία δεν χαίρουν τέτοιας υποδομής, καθώς, για παράδειγμα, στο τμήμα των Ιωαννίνων τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης. 

Επιπροσθέτως, ένα άλλο σημαντικό κριτήριο αποτελεί το διδακτικό προσωπικό, όπου στο ΤΕΙ Πρέβεζας υπάρχουν 16 μόνιμοι καθηγητές, άρτια καταρτισμένοι επιστημονικά, ικανοί να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα με ορισμένες προσθήκες. 

Βέβαια, θα θέλαμε να αναφέρουμε και την μαζική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ζήτημα αυτό, μια αντίδραση που θα ήταν καλό να είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν όταν τέθηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα αυτό, έχοντας τους συμμάχους μας από τότε και όχι την ύστατη στιγμή που τα πράγματα έχουν φτάσει σε απροχώρητο σημείο.

prevezabest.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το νομοσχέδιο Παιδείας που αφορά άμεσα το Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6507354883235645574
Σχόλια
item