Παυλόπουλος σε Τίρανα: Δεν θα μένουμε απαθείς στις συμπεριφορές σας Παυλόπουλος σε Τίρανα: Δεν θα μένουμε απαθείς στις συμπεριφορές σας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παυλόπουλος σε Τίρανα: Δεν θα μένουμε απαθείς στις συμπεριφορές σας

Παυλόπουλος σε Τίρανα: Δεν θα μένουμε απαθείς στις συμπεριφορές σας
Μήνυμα στην Αλβανία από την Κέρκυρα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος κάνοντας λόγο για "συμπεριφορές τυχοδιωκτισμού" και παραβίασης των δικαιωμάτων. 

Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται στο "νησί των Φαιάκων" για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διεξάγονται για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

"Συμπεριφορές διεθνούς τυχοδιωκτισμού σαν αυτές που βλέπουμε τελευταία να αναπτύσσονται μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας είναι συμπεριφορές ωμής παραβίασης δικαιωμάτων του ανθρώπου και συμβαίνει με τις μειονότητες ή παραδείγματος χάριν όπως με το δικαίωμα της ιδιοκτησίας" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε μετά:

"Ήδη, η Αλβανία δυστυχώς, υπονομεύει την ενταξιακή της πορεία και αυτό είναι δική μας ευθύνη. Πάντως, εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ιερά Μονή Πλατυτέρας όπου βρίσκεται ο τάφος του Ιωάννη Καποδίστρια και τελέσθη τρισάγιο στη μνήμη του, υπογράμμισε: 
"Ο Ιωάννης Καποδίστριας μάς προσφέρει διαχρονικά το πρότυπο ενός μεγάλου ηγέτη.

Ενός μεγάλου ηγέτη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα πρότυπο το οποίο είχε μεταξύ άλλων, δύο χαρακτηριστικά, το όραμα και τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Αυτό μάς εμπνέει εμάς του Έλληνες, αλλά πρέπει να εμπνέει και όλους εκείνους που έχουν φιλοδοξίες να μπουν στην ΕΕ. 

Και το λέω για τη γειτονική μας Αλβανία, τη χώρα με την οποία θέλουμε πάντα να έχουμε καλές σχέσεις και οι οποίες ευνοούν την ενταξιακή πορεία της. 

Όμως, συμπεριφορές διεθνούς τυχοδιωκτισμού σαν αυτές που βλέπουμε τελευταία να αναπτύσσονται μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας είναι συμπεριφορές ωμής παραβίασης δικαιωμάτων του ανθρώπου και συμβαίνει με τις μειονότητες ή παραδείγματος χάριν όπως με το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. 

Ήδη, η Αλβανία δυστυχώς, υπονομεύει την ενταξιακή της πορεία και αυτό είναι δική μας ευθύνη. 

Πάντως, εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Το οφείλουμε και απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στην Ευρώπη" ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Αλβανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
Epirusblog Gr
5 of 5
Παυλόπουλος σε Τίρανα: Δεν θα μένουμε απαθείς στις συμπεριφορές σας
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4587567279382786019
Σχόλια
item