ΠΟΣΠΕΡΤ: Διχαστικός ο Τσακνής
«Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σχολιάζοντας τη σημερινή παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την θέση του προέδρου του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «διχαστικό» τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ και επισημαίνει ότι διαχρονικά είχε τη θέση ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το οργανωτικό σχήμα της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 
Επίσης, υπογραμμίζει ότι έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία, άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ, χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τη διοίκηση.
«Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. 
Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να “αλλάξει ο Μανωλιός”, όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής. Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι. 
Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Το παρασκήνιο της παραίτησης του Διονύση Τσακνή και η πρώτη δήλωση
Μία παραίτηση που «σιγομαγειρευόταν» από τον περασμένο Αύγουστο, μία αποχώρηση που δημιουργεί και πάλι κενά και προβλήματα στην Δημόσια Τηλεόραση. 
Ο Διονύσης Τσακνής παραιτήθηκε, χθες το μεσημέρι, από τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της νέας διοίκησης από τoν Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η θέση του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη που ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του Διευθύνοντος Συμβούλου, αφήνοντας αιχμές για ρουσφετολογία, αλλά και η στάση της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Υπουργού Νίκου Παππά στο άκουσμα των παραπάνω, που δεν αντέδρασαν. 
O Διονύσης Τσακνής, μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στον Τύπο, αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, “τη εξαιρέσει εμού”.  
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου. Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια». 
Ωστόσο, η παραίτηση του έχει βαθύτερες αιτίες και μεγάλο παρασκήνιο, αφού ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής είχε ζητήσει να αποχωρήσει και πάλι πριν λίγους μήνες. 
Ο λόγος ήταν η τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενός ανθρώπου με τον οποίο ο Τσακνής είχε βρεθεί αντιμέτωπος στα δικαστήρια, πριν μία δεκαετία, για λογαριασμό της ΑΕΠΙ (ανώνυμη εταιρεία συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων). 
Ο συνθέτης, ως μέλος της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει εναντίον του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ το ζήτημα της υπογραφής σύμβασης της ΕΡΤ με την ΑΕΠΙ είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την οικονομική αστυνομία, και ο Βασίλης Κωστόπουλος είχε παγώσει τη διαδικασία. Πληροφορίες, μάλιστα, μέσα από τα γραφεία της ΕΡΤ κάνουν λόγο για άσχημη σχέση μεταξύ τους και για έντονες διαφωνίες ακόμα και σε δημοσιογραφικά θέματα. 
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς εκτός του Διονύση Τσακνή έχει απομακρυνθεί προ ημερών και το μέλος Μιχάλης Γρηγορίου, γεγονός που καθιστά και πάλι ανεπαρκές το Δ.Σ.