Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Εγκωμιαστικά λόγια για ΠΠΓΝΙ και ΠΕΔΥ Ιωαννίνων Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Εγκωμιαστικά λόγια για ΠΠΓΝΙ και ΠΕΔΥ Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Εγκωμιαστικά λόγια για ΠΠΓΝΙ και ΠΕΔΥ ΙωαννίνωνΓιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Εγκωμιαστικά λόγια για ΠΠΓΝΙ και ΠΕΔΥ Ιωαννίνων
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Π. Πολάκης, στη Μονάδα του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων ο Α. Ξανθός – Υποδοχή από εργαζόμενους και ΠΑΜΕ στον αναπληρωτή υπουργό.
Τη Μονάδα του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά.
Τον υπουργό υποδέχτηκε ο υπεύθυνος της δομής Υγείας Κώστας Φώτος αλλά και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Ξανθός, συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ΠΕΔΥ και συνομίλησε για μια και πλέον ώρα με όλους τους εργαζόμενους.
Αφού διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο της δομής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά όσα θέματα απασχολούν τους εργαζομένους, να τονίσει ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή για την επίλυση τους και να καλέσει τους πολίτες να γνωρίσουν και να εμπιστευτούν τη δομή του ΠΕΔΥ, λόγω του υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει.
Σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο «σπάσιμο» των ΥΠΕ λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, πιθανά στο τέλος του χρόνου, αναμένεται οι ΥΠΕ να αυξηθούν και η μια εξ΄ αυτών να έχει έδρα τα Γιάννενα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ θα είναι πέντε στα Γιάννενα και από μια στις άλλες περιοχές.
Ο κ. Ξανθός, υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από πλευράς του ιατρικού προσωπικού ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά τη σημασία που δίνουν στην λειτουργία των νέων μονάδων με σκοπό να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία και φυσικά να εξυπηρετηθούν πιο καλά οι δεκάδες ασθενείς.
Υποδοχή στον Πολάκη
Από την άλλη, στα Γιάννενα βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες για το 5ο Περιφερειακό συνέδριο που γίνεται στα Γιάννενα.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τον κ. Πολάκη «υποδέχτηκαν» μέλη του ΠΑΜΕ και σωματείων προκειμένου να διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με το γίγνεσθαι στη δημόσια Υγεία.
Στο νοσοκομείο υπήρχε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας ενώ και έξω από το γραφείο του Διοικητή, υπήρχαν αστυνομικοί. Από τον κ. Πολάκη ζήτησαν μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να αυξηθούν οι προϋπολογισμοί για την Υγεία μιας και σύμφωνα με την ανακοίνωση προβλέπεται μείωση της τάξης του 20% για το 2018, έθεσαν το θέμα της αξιολόγησης και στάθηκαν και στο θέμα των προσλήψεων που εχουν προκηρυχτεί και αφορούν την καθαριότητα και τη σίτιση.
Τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Έξαρχος όσο και Γιώργος Πρέντζας που είναι μέλος του συλλόγου, αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του υπουργού. «Δεν μπορεί να μας ζητούνε να ανεχτούμε και να ξεχάσουμε τις απώλειες της κρίσης. Δεν μπορούμε να κάνουμε νέες θυσίες για την ανάπτυξή τους», είπαν μεταξύ άλλων.
Υποσχέσεις
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε και ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από πλευράς του Υπουργείου αναφορικά με την ενίσχυση του Νοσοκομείου.
«Επισκέφθηκα ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία που είναι «ατμομηχανή» της δημόσιας υγείας μαζί με άλλα μεγάλα νοσοκομεία. Έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, και θεωρούμε ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε ενισχύσει τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων σε προσωπικό. Ήταν μια «ένεση» στήριξης τα 125 άτομα που προσλήφθηκαν στο ΠΓΝΙ. 
Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη μια σειρά έργων και προμηθειών που είναι αναγκαία να γίνουν όπως τα συστήματα εκσυγχρονισμού. 
Δεσμευτήκαμε ότι θα χρηματοδοτήσουμε- από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Υγείας και από το αποθεματικό, τόσο την μελέτη όσο και την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού. Επίσης, είναι στα σχέδια μας το νοσοκομείο για την χρήση της δεύτερης μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου για προμήθεια εξοπλισμού αλλά δημιουργίας νέων υποδομών», είπε, χωρίς όμως να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στη διάθεση να βάλουν σε νέα τροχιά και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, πράγμα που χρονικά συνέδεσε με την έξοδο από τα μνημόνια, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα θα είναι «υπό έλεγχο» για να μην «ξαναζήσουμε καταστάσεις του παρελθόντος».
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Επίσης, παρέμβαση στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, έκανε και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Ο υπουργός, στάθηκε στο πολιτικό μήνυμα της ενσωμάτωσης της θεματικής ενότητας «Υγεία» στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια , λέγοντας πως «η συζήτηση για την ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη και δημοσιονομικούς δείκτες αλλά είναι ανάγκη να συμπεριλάβει ποιοτικούς στόχους που αφορούν την κοινωνική συνοχή και τη γενικότερη ευζωία των ανθρώπων».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ξανθός, η ΠΦΥ εστιάζει όχι μόνο στο άτομο και στη νόσο αλλά ταυτόχρονα στην οικογένεια και στην κοινότητα συμβάλλοντας πολύ πιο αποτελεσματικά στις πολιτικές πρόληψης και Δημόσιας Υγείας. Συνεισφέρει στην διασύνδεση του Συστήματος Υγείας με τις τοπικές κοινωνίες, ταυτοποιεί τις ευάλωτες και αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού και «ανιχνεύει» ακάλυπτες ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Παραίτηση Πολάκη ζητά η ΝΟΔΕ
Τέλος, την παραίτηση του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη, ζητά με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επίσκεψη Πολάκη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Στην ανακοίνωσή της, η τοπική ΝΟΔΕ, σημειώνει αρχικά πως πριν τις μεγαλοστομίες και τους κομπασμούς για το νέο πενταόροφο κτήριο αλλά και τον υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο 3.0 Tesla του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια «συγγνώμη» γιατί οι ομοϊδεάτες σύντροφοί του, πολέμησαν από όποιες θέσεις κατείχαν, τόσο την επέκταση του Νοσοκομείου, όσο και την αποδοχή της δωρεάς του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» για την προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου, την οποία θεωρούσαν «ύποπτη».
Στη συνέχεια η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει και τα εξής: «Γιατί ήρθατε σήμερα στα Γιάννενα κ. Πολάκη; Για να φωτογραφηθείτε και να προβληθείτε με ένα έργο πνοής που όχι μόνο δεν αποτελεί επίτευγμα δικό σας, αλλά τουναντίον ως παράταξη αγωνιστήκατε με «νύχια και δόντια» να μην πραγματοποιηθεί; Ντροπή σας κ. Πολάκη! 
Αντί να ζητήσετε «συγγνώμη» από τους Εργαζομένους στην Υγεία, που με τις πολιτικές σας τους έχετε εξαθλιώσει, έρχεστε να προβάλλετε το δήθεν έργο που επιτελείτε από τον Υπουργικό σας θώκο, με το έργο άλλων… «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» με άλλα λόγια! Κ. Πολάκη εάν το ΕΣΥ στέκεται ακόμη στα πόδια του, έστω και βαριά πληγωμένο, είναι γιατί οι Εργαζόμενοι σ’ αυτό θυσιάζουν εαυτούς… Στη δική τους φιλοτιμία βασίζεται το ΕΣΥ και λειτουργεί, μια φιλοτιμία που τις περισσότερες φορές είναι ισχυρότερη από τη δική σας ανικανότητα, την οποία και καλύπτει. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε το ΕΣΥ κ Πολάκη… απλά παραιτηθείτε!».
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Εγκωμιαστικά λόγια για ΠΠΓΝΙ και ΠΕΔΥ Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2340896825630659126
Σχόλια
item