Χρυσόγονος: Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση Χρυσόγονος: Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρυσόγονος: Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση

Χρυσόγονος: Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγονος ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πρώτη και μοναδική φορά που η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τον πρωθυπουργό ήταν τον Μάρτιο του 2015. 

Ερωτηθείς για το εάν η σοσιαλιστική ομάδα που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί εμ την κεντροαριστερά ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: «Δεν μπορούμε να έχουμε καμία πληροφόρηση για το τι θα συμβεί με την Κεντροαριστερά. Δεν ξέρουμε ένα θα είναι κόμμα ή συνασπισμός.

Η ουσία είναι πως εμείς συγκροτούμε μία αυτόνομη πολιτική κίνηση με κρίσιμο στοιχείο ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι εντελώς νέο από άποψη οργάνωσης όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη βάση και είναι ενδεικτικό πως την απόφαση αποχώρησης της σοσιαλιστικής τάσης την πήραμε με αυτό τον τρόπο. Θα δούμε κατά πόσο θα υπάρξει μαζική ανταπόκριση. 

Θα υπάρξουν διαδικασίες συνδιάσκεψης των μελών μέσα από την οποία θα προκύψει μία πολιτική πλατφόρμα οριοθετημένη αφενός απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό και από την άλλη απέναντι στη δικτατορία του προλεταριάτου. 

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη χώρα. Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση. Είναι τραγικό πως μετά από 9 χρόνια βαθιάς ύφεσης φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη ασθενικότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη κάτι το οποίο σημαίνει πως εξακολουθούμε να χάνουμε έδαφος». 

Σε ερώτηση για το ένα συναντήθηκε η ομάδα με τον Πρωθυπουργό ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: «Στις 25 Σεπτέμβρη συναντηθήκαμε με τον κ. Ρήγα στην οποία φάνηκε πως η ηγεσία του κόμματος δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας για άνοιγμα στην κοινωνία και εκλογή αρχηγού από τη βάση. 

Η ηγεσία επιμένει στο σημερινό μοντέλο ή έχει σκέψεις για μοντέλο που κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Κατά τη δική τους ερμηνεία δεν πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες τάσεις αλλά ρεύματα ιδεών. 

Ακραίος δεν έχω υπάρξει στη ζωή ποτέ και για τίποτα. Το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε παρελθοντολογία αλλά να κοιτάξουμε με σοβαρότητα την επόμενη ημέρα. 

Δεν έχουμε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και δεν το επιχειρήσαμε επίσης καθώς ο Γραμματέας του Κόμματος μεταφέρει τις θέσεις του κόμματος. Η τελευταία συνάντηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό έχει γίνει τον Μάρτιο του 2015 και δεν καλούμασταν και στις συνεδριάσεις της Κ.Ο ποτέ». 

Για την επένδυση στο Ελληνικό ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής σημείωσε: «Η επένδυση στο ελληνικό είναι μία ιστορία που είναι ο ορισμός των παθογενειών του ελληνικού κράτους. Από την ημέρα που σταμάτησε την λειτουργία του τότε το αεροδρόμιο θα έπρεπε να έχουμε σχέδιο για το τι θέλουμε να κάνουμε με τον χώρο. 

Η αρχαιολογική υπηρεσία ανακάλυψε σήμερα πως υπάρχουν αρχαία στην περιοχή. Εφ’ όσων έχουν μπει οι υπογραφές θα πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος της επένδυσης». 
Epirusblog Gr
5 of 5
Χρυσόγονος: Έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2108601099292892685
Σχόλια
item