Ήπειρος: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωτοβουλίες ουσίας για την ασθένεια των πλατάνων Ήπειρος: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωτοβουλίες ουσίας για την ασθένεια των πλατάνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωτοβουλίες ουσίας για την ασθένεια των πλατάνων

Ήπειρος: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωτοβουλίες ουσίας για την ασθένεια των πλατάνων
Και πυρά Καχριμάνη για την αδιαφορία του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Νέα παρέμβαση για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στα όρια της Ηπείρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πίστωση, ύψους 24.800 ευρώ, για την άμεση απομάκρυνση των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στην περιοχή Τερόβου - Κουκλεσίου, της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Άρτας.
Ταυτόχρονα, όμως και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, χθες σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε παραποτάμια οικοσυστήματα, εξαιτίας της νόσου των πλατάνων.
Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και πολλούς μήνες, η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, άφησε πίσω της, κατεστραμμένα πλατάνια, τόσο στον Καλαμά, όσο και στις παραποτάμιες περιοχές του Λούρου και του Αράχθου.
Παράλληλα όμως οι κατεστραμμένοι από την ασθένεια κορμοί που σαπίζουν δημιουργούν άλλα προβλήματα στις κοίτες των ποταμών και ενόψει του χειμώνα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Έτσι, η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιεί μέσω της Πολιτικής Προστασίας ένα πρόγραμμα απομάκρυνσης των κορμών σε μία μεγάλη έκταση από τα όρια των νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας μέχρι τους Φιλιάτες και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Λούρο και τον Άραχθο.
«Δυστυχώς, αν και δεν είναι αντικείμενό μας, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και αν δεν ενεργήσουμε άμεσα θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα. Δεν είδαμε καμία κίνηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, που έπρεπε να έχει ασχοληθεί εδώ και χρόνια με το θέμα», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρωτοβουλίες ουσίας για την ασθένεια των πλατάνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1147982416361539227
Σχόλια
item