Στον αέρα οι σχεδιασμοί για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπάμπης Παπαδημητρίου

Στον αέρα φαίνεται πως είναι οι σχεδιασμοί για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς από τα δεκαπέντε προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν μόλις δύο, και μάλιστα το ένα το υλοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να δηχθεί πιέσεις στο Eurogroup της Δευτέρας - αν και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη - γιατί η κυβέρνηση κουβαλά και τις αρρυθμίες του Αυγούστου όπως τον επανυπολογισμός των συντάξεων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την αύξηση των συμβασιούχων και τις καθυστερήσεις στα εργασιακά. 

Κολλημένες όμως, παραμένουν και οι ενέργειες που έπρεπε να είχαν γίνει το Σεπτέμβριο για τις αποκρατικοποιήσεις όπως τα διόδια στην Εγνατία και μεταφορά του πρώτου πακέτου ακινήτων στην Εταιρεία Συμμετοχών, το σχέδιο για την αγορά φυσικού αερίου, τα επιχειρησιακά σχέδια σε ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ, η νομοθεσία για το κτηματολόγιο, τους τομείς εξόρυξης, τις ανεξάρτητες αρχές, το επίδομα στέγασης, η εγκατάσταση τριών scanners στα αεροδρόμια, το νέο πλαίσιο κινητικότητας στο Δημόσιο και οι προκηρύξεις για τις γραμματείες των υπουργείων.

«Το πρόγραμμα θα τελειώσει στην ώρα του και θα βάλουμε τέλος σε μια μακρά και επώδυνη περίοδο για την χώρα και την κοινωνία» δήλωσε πάντως την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σημειώνεται επίσης πως την Πέμπτη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δεσμεύτηκε ότι μέσα στον επόμενο μήνα η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το 80% των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

epirusblog.gr
5 of 5
Στον αέρα οι σχεδιασμοί για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2213582409066996116
item