Γιάννενα: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Συναντήσεις ουσίας με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο

Γιάννενα: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Συναντήσεις ουσίας με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο
Ενημέρωση του Συνηγόρου για περιβαλλοντικά ζητήματα της Περιφέρειας, αλλά και για τα αιτήματα που φτάνουν στον Συμπαραστάτη του Δημότη. 
Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκε προχθες ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησε κυρίως περιβαλλοντικά ζητήματα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Απόστολος Οικονόμου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Δημήτριος Σιώλος.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά για τις σημαντικότερες δράσεις που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντος , την προστασία του Αμβρακικού, των ποταμών της, καθώς και για τη λίμνη Παμβώτιδα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την καθυστέρηση που σημειώνεται για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.
Επίσης αναφέρθηκε και σε ζητήματα που θα προκληθούν από τους διαχειριστικούς χάρτες στους κατόχους αγροτικών εκτάσεων. 
Στο δημαρχείο
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, είχε χθες το πρωί και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος ανέφερε στον κ. Ποττάκη την πολιτική του στήριξη στο θεσμό τονίζοντας πως και ο ίδιος πιστεύει στην ανάγκη ενίσχυσής του.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, η Δημοτική Αρχή φρόντισε να εκλεγεί για πρώτη φορά Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ιωαννιτών προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπήρχε μεταξύ των πολιτών και της Διοίκησης.
Ο κ. Ποττάκης ενημερώθηκε για τα αιτήματα που φτάνουν μέχρι σήμερα στον Συμπαραστάτη υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο θεσμός αλλά και την ανάγκη περεταίρω στήριξής του.
Τέλος ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει επισκεπτόμενος συχνά την περιφέρεια για να διαπιστώνει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή και ανήκουν στην αρμοδιότητά του.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Συναντήσεις ουσίας με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8545687067679575089
item