Χλευάζει τους γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών ο Γαβρόγλου Χλευάζει τους γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών ο Γαβρόγλου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χλευάζει τους γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών ο Γαβρόγλου

Χλευάζει τους γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών ο Γαβρόγλου
Ο Υπουργός Παιδείας βρέθηκε χθες στη Πάτρα από όπου προέβη σε δηλώσεις μεταξύ των οποίων ανέφερε:

Για την χρηματοδότηση στα ΑΕΙ σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μοιραστούν 13εκ. ευρώ, από 20.000 ευρώ σε κάθε Τμήμα, ενώ για πρώτη φορά πέρυσι υπήρξε αύξηση δαπανών κάτι που θα συνεχιστεί και φέτος.
Για τα ΤΕΙ ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «πανεπιστημιοποίησή» τους αλλά να υπάρξει διερεύνηση συνεργασιών με τα ΑΕΙ, μέσω κοινών επιτροπών που θα καταλήξουν είτε σε συγχωνεύσεις τμημάτων είτε σε παράλληλες ζωές με εντονότερη συνέργια.
Για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που έχει την έδρα του στην Πάτρα είπε ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς του καθώς η έδρα του είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη και δεν είναι θέμα του όποιου Υπουργού ή Προέδρου αν αποφασίσει κάτι τέτοιο.


Αναφορικά τώρα με το θέμα των προσλήψεων στα σχολεία που θέτουν μετ’ επιτάσεως οι εκπαιδευτικοί είπε χρειάζονται οπωσδήποτε προσλήψεις. Ο λόγος που δεν συμβαίνει είναι καθαρά δημοσιονομικός όμως το θέμα έχει τεθεί ήδη από τη δεύτερη αξιολόγηση και θεωρεί ότι θα έχει τελικά θετική έκβαση.

Τέλος για το θέμα των Θρησκευτικών, χαρακτήρισε «μεμονωμένες» τις όποιες αντιδράσεις γονέων που επέστρεψαν τα βιβλία ή ζητούν απαλλαγή των παιδιών τους και κατά συνέπεια «δεν αξίζει καν να το σχολιάσουμε».
«Στο βιβλίο έχουν γίνει αλλαγές, μετά από συζητήσεις με την Εκκλησία τις οποίες και τις δέχθηκε. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο συνύπαρξης παρά τις διαφορές μας», επισήμανε ο κ. Γραβρόγλου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Χλευάζει τους γονείς που επιστρέφουν τα βιβλία των θρησκευτικών ο Γαβρόγλου
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1750330309558947902
Σχόλια
item